ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Ένοπλοι Τούρκοι ανέβηκαν σε κυπριακό ψαροκάικο και προκάλεσαν ζημιές – VIDEO
Defence Redefined
Published on 23/06/2021 at 08:30

Την τουρκική προκλητικότητα σε όλο της το μεγαλείο, έζησε το πλήρωμα και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «Ψαροκάικα» Άριστος Αριστείδου που δέχθηκαν πρωτοφανή παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Alpha Έρικα Καβάζη, το σκάφος του κ. Αριστείδου “Μπουμπουλίνα” ψάρευε στα 20 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αποστόλου Ανδρέα σε διεθνή χωρικά ύδατα προσεγγίστηκε την Τρίτη γύρω στις 14.00 από την τουρκική ακταιωρό.

Οι ένοπλοι Τούρκοι ζήτησαν από τους Κύπριους ψαράδες, να σταματήσουν το σκάφος τους, και ακολούθως επτά ένοπλοι Τούρκοι στρατιώτες επιβιβάστηκαν στο σκάφος.

Η τοποθεσία που βρισκόταν το ψαροκάικο όταν δέχθηκε την επίθεση

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας, ο οποίος επίσης επέβαινε στο ψαροκάικο, οι Τούρκοι στρατιώτες έβαλαν το πλήρωμα της βάρκας σε μια γωνιά και στη συνέχεια διεξήγαγαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων προκάλεσαν ζημιές στα ηλεκτρονικά συστήματα της Μπουμπουλίνας.

Ακολούθως συνόδευσαν το σκάφος μέχρι τη θαλάσσια περιοχή της Δερύνειας και γύρω στις 20.30 το βράδυ τους άφησαν να συνεχίσουν την πορεία τους, στέλνοντας τους το μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να ξαναψαρέψουν στη συγκεκριμένη περιοχή γιατί αποτελεί «ΑΟΖ της Τουρκίας».

Η Μπουμπουλίνα αναμένεται γύρω στις 14.00 να φτάσει στο παλιό Λιμάνι Λεμεσού.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Φωτογραφία εξωφύλλου: AlphaNewsLive

Διαβάστε επίσης: Αιγαίο | Περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλιο

  1. George

    Έίμαστε απαράδεκτοι σαν χώρα να έχουμε τοση μεγάλη ΑΟΖ, να μην έχουμε ακόμα τα μέσα να την υπερασπιζομαστε και να περιμένουμε από τρίτους να την προστατεύσουν. Άμεσα πρέπει να αναβαθμιστεί η ναυτική αστυνομία σε ακτοφυλακή και να αποκτήσουμε τα αναγκαία πλωτά και εναέρια μέσα. Πιθανή δικαιολογία ότι δεν έχουμε λεφτά δεν είναι αποδεκτή. Αν δεν μπορούμε να υπερασπιστούμε στοιχειωδώς την ΑΟΖ μας τότε να την δώσουμε στις γειτονικές μας χώρες και ξεγνοιάσαμε από όλους τους μπελάδες.

    Διαφορετικά πρέπει να βάλουμε το χέρι στην τσέπη και να ξοδέψουμε.
    Η Ευρωπαϊκή Ένωση μας επιχορηγεί μέχρι και 90% τους κόστους απόκτησης περιπολικών σκαφών. Πρέπει να αξιοποιήαουμε αυτή τη δυνατότητα. εϊμαστε ήδη πολύ καθυστερημένοι και μετρούμε κόστος όπως αυτό με τους ψαράδες.
    Χρειαζόμαστε σίγουρα περιπολικά ανοικτής θαλάσσης 1000-1500 τόννων με ελικοδρόμιο+φουσκωτά ταχύπλοα, ελαφρά οπλισμένα πχ με πυρόβολο 40 χλσ και τηλεχειριζόμενος σταθμους πυροβόλων 25-30χλσ .
    Εναλλακτικά μπορούμε να ζητήσουμε και από τους αμερικάνους, να τερματίσουν το εμπάργκο, να μας παραχωρήσουν μεγάλα περιπολικά που αποσύρουν από την ακτοφυλακή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This