ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Έκτακτο | Συντριβή Ρωσικού Μεταγωγικού Αεροσκάφους Ilyushin Il-112
Defence Redefined
Published on 17/08/2021 at 18:25

Πρωτότυπο του νέου ρωσικού στρατιωτικού, μεταγωγικού αεροσκάφους τύπου Ilyushin Il-112 συνετρίβη έξω από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρεις άνδρες επέβαιναν και κανείς δεν επέζησε του ατυχήματος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter διακρίνεται φωτιά σε τουλάχιστον έναν από τους κινητήρες του πελώριου μεταγωγικού, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να συντριβεί στο έδαφος και να τυλιχτεί στις φλόγες.

Η υπηρεσία Τύπου της United Aircraft ανέφερε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση της συντριβής.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς Il-112V σχεδιάστηκε για τη μεταφορά προσωπικού, όπλων και άλλων φορτίων με μέγιστο βάρος 5 τόνους. Το Il-112V αναμένεται να αντικαταστήσει το An-26. Η ανώτατη ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 470 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η εμβέλεια πτήσης του με μέγιστο φορτίο είναι 1.200 χιλιόμετρα.

Αυτό είναι το δεύτερο συμβάν μέσα σε λίγες μέρες μετά την συντριβή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Βe-200 στη νότια Τουρκία, που συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών.

Το αεροσκάφος, ένα Beriev-200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, οκτώ άνθρωποι επέβαιναν στο αεροσκάφος: πέντε Ρώσοι και τρεις Τούρκοι.

Το αεροσκάφος συνετρίβη για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, την ώρα που πήγαινε να κάνει ρίψεις νερού για να σβήσει μια πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στο Καχραμανμάρας.

Με πληροφορίες από sputniknews.com.

Διαβάστε επίσης: Ελικόπτερα πυρόσβεσης | Οι δυνατότητες νυκτερινής πτήσης του Sikorsky S-70i FIREHAWK®

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This