Χερσώνα | Εκκένωση περιοχών από τον Ρωσικό στρατό λόγω των Ουκρανικών αντεπιθέσεων
Defence Redefined
Published on 19/10/2022 at 09:39

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, παραδέχτηκε απόψε ότι η στρατιωτική κατάσταση είναι τεταμένη, ιδίως στην περιοχή γύρω από τη Χερσώνα, στα νότια, όπου ετοιμάζεται εκκένωση πολλών περιοχών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης μπορεί να περιγραφεί ως τεταμένη. Συμπλήρωσε πως ο Ουκρανικός στρατός συνεχώς προσπαθεί να επιτεθεί στις θέσεις των Ρώσων στρατιωτών. Όπως είπε, τέτοιες επιθέσεις σημειώνονται κυρίως στους τομείς του Κουπιάνσκ, του Λιμάν και του Μικολάιφ-Κρίβι Ριχ.

Ο Σουροβίκιν ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει την πόλη της Χερσώνας, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σουροβίκιν, ο ρωσικός στρατός θα διασφαλίσει πάνω απ’ όλα την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού από τη Χερσώνα όπου τα ουκρανικά πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών απειλούν άμεσα τη ζωή των κατοίκων.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία διοικητής της Χερσώνας επιβεβαίωσε αμέσως μετά ότι ορισμένοι πολίτες θα απομακρυνθούν, επικαλούμενος τον κίνδυνο μιας επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βλαντίμιρ Σάλντο είπε ότι οι κάτοικοι τεσσάρων πόλεων θα απομακρυνθούν από τις όχθες του ποταμού Δνείπερου επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ένα κοντινό φράγμα από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | 11 έφεδροι νεκροί και 15 τραυματίες – Ολοκληρώθηκε η επιστράτευση 300.000 οπλιτών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Επίσκεψη ΥΠΑΜ στη Σερβία | Αμοιβαίο ενδιαφέρον για εξοπλισμούς – Στήριξη σε ζητήματα εδαφικής ακεραιότητας

Μεταξύ των ζητημάτων που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ΥΠΑΜ, ήταν το ενδιαφέρον την Κύπρου για οπλικά συστήματα της Σερβικής αμυντικής βιομηχανίας αλλά και το ενδιαφέρον της Σερβίας για συστήματα που κατέχει η Κύπρος…

Pin It on Pinterest

Share This