Χερσώνα | Εκκένωση περιοχών από τον Ρωσικό στρατό λόγω των Ουκρανικών αντεπιθέσεων
Defence Redefined
Published on 19/10/2022 at 09:39

Ο νέος διοικητής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Σεργκέι Σουροβίκιν, παραδέχτηκε απόψε ότι η στρατιωτική κατάσταση είναι τεταμένη, ιδίως στην περιοχή γύρω από τη Χερσώνα, στα νότια, όπου ετοιμάζεται εκκένωση πολλών περιοχών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ανέφερε πως η κατάσταση στην περιοχή της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης μπορεί να περιγραφεί ως τεταμένη. Συμπλήρωσε πως ο Ουκρανικός στρατός συνεχώς προσπαθεί να επιτεθεί στις θέσεις των Ρώσων στρατιωτών. Όπως είπε, τέτοιες επιθέσεις σημειώνονται κυρίως στους τομείς του Κουπιάνσκ, του Λιμάν και του Μικολάιφ-Κρίβι Ριχ.

Ο Σουροβίκιν ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται να εκκενώσει την πόλη της Χερσώνας, την πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σουροβίκιν, ο ρωσικός στρατός θα διασφαλίσει πάνω απ’ όλα την ασφαλή απομάκρυνση του πληθυσμού από τη Χερσώνα όπου τα ουκρανικά πλήγματα εναντίον πολιτικών υποδομών απειλούν άμεσα τη ζωή των κατοίκων.

Ο διορισμένος από τη Ρωσία διοικητής της Χερσώνας επιβεβαίωσε αμέσως μετά ότι ορισμένοι πολίτες θα απομακρυνθούν, επικαλούμενος τον κίνδυνο μιας επίθεσης από τις ουκρανικές δυνάμεις. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Βλαντίμιρ Σάλντο είπε ότι οι κάτοικοι τεσσάρων πόλεων θα απομακρυνθούν από τις όχθες του ποταμού Δνείπερου επειδή υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ένα κοντινό φράγμα από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | 11 έφεδροι νεκροί και 15 τραυματίες – Ολοκληρώθηκε η επιστράτευση 300.000 οπλιτών

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This