Χεζμπολάχ | Τραυματισμός ισραηλινών στρατιωτών κατά την διείσδυση τους στον Λίβανο
Defence Redefined
Published on 16/04/2024 at 13:15

Η σιιτική οργάνωση του Λιβάνου Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την Δευτέρα 15 Απριλίου ότι ενεργοποίησε εκρηκτικούς μηχανισμούς κατά τη διέλευση Ισραηλινών στρατιωτών που διέσχισαν τα σύνορα με τον Λίβανο, ενώ το Ισραήλ γνωστοποίησε τον τραυματισμό τεσσάρων στρατιωτών του κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο από έκρηξη άγνωστης προέλευσης.

Είναι η πρώτη φορά που η Χεζμπολάχ, η οποία ανταλλάσσει πυρά με το Ισραήλ από το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα πριν από πάνω από έξι μήνες, ανακοινώνει μια επιχείρηση αυτού του είδους.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ τοποθέτησαν εκρηκτικούς μηχανισμούς στην περιοχή του Ταλ Ισμαήλ, κοντά στην ισραηλινή μεθόριο, οι οποίοι εξερράγησαν αφού οι Ισραηλινοί στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός (IDF) ανακοίνωσε ότι 4 στρατιώτες του που βρίσκονταν σε περιοχή στα βόρεια σύνορα τραυματίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ο ένας εκ των οποίων σοβαρά, έπειτα από έκρηξη άγνωστης προέλευσης. Οι άλλοι φέρουν ελαφρά ως μέτρια τραύματα, διευκρίνισε.

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαίωσε ότι οι στρατιώτες του διέσχισαν τα σύνορα με τον Λίβανο. Σε ερώτηση του AFP, ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω, περιοριζόμενος στη δήλωση ότι έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα παράλληλα με το dpa, ο ισραηλινός στρατός πρόσθεσε ότι οι άλλοι τρεις στρατιώτες φέρουν ελαφρά ως μέτρια τραύματα και σημείωσε ότι τα αίτια της έκρηξης που σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας εξακολουθούν να ερευνώνται.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: C-Dome | Αναχαίτηση UAV από τη ναυτική έκδοση του Iron Dome – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This