ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουρκική NAVTEX | Σε πλήρη εγρήγορση οι Ελληνικές Δυνάμεις
Defence Redefined
Published on 21/07/2020 at 18:16

Σε κατάσταση πλήρης κινητοποίησης βρίσκονται οι ελληνικές δυνάμεις από τον Έβρο έως τη Γαύδο μετά την έκδοση της τουρκικής NAVTEX για σεισμικές έρευνες κοντά στην περιοχή του Καστελόριζου, εντός των ορίων ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με τη NAVTEX είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν σεισμογραφικές έρευνες από σήμερα 21 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου στη θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται περίπου 200 μίλια ανατολικά της Κρήτης και περίπου 180 μίλια νότια του Καστελόριζου.

Διαβάστε επίσης: Σε επιφυλακή το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό μετά την τουρκική NAVTEX για έρευνες στο Καστελόριζο

Η περιοχή της τουρκικής Νavtex είναι ακόμη πιο μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, πιο βορειοδυτικά δηλαδή, σε σύγκριση με την περιοχή όπου είχε κινηθεί το «Οruc Reis» τον περασμένο Ιανουάριο.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ζεύγος τουρκικών F-16 που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης πέταξε πάνω από τη Στρογγύλη και το Καστελόριζο στα 12.500 πόδια στις 14:23 μ.μ. Το ίδιο ζεύγος πραγματοποίησε νέα υπέρπτηση πάνω από το Καστελόριζο στα 29.000 πόδια στις 14:56 μ.μ..

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες κατά πάγια τακτική.

Ήδη οι μονάδες του στρατού ξηράς τόσο στον Έβρο όσο και στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου έχουν τεθεί σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ενώ οι πληροφορίες θέλουν σε ορισμένες από αυτές να έχει γίνει και ανάκληση αδειών σε μόνιμα στελέχη. Ανάλογη κινητοποίηση υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον στόλο στην ολότητα του, να βρίσκεται σε επιφυλακή κατευθυνόμενο προς τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κρήτης και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου, με ανάλογη ανάκληση αδειών των μονίμων στελεχών που υπηρετούν στα πλοία.

Παρά την αυξημένη κινητικότητα του Ελληνικού Στρατού, η τελευταία προκλητική κίνηση της Άγκυρας, έχει επαναληφθεί και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας και αναταραχής. Η πολιτική ηγεσία και οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν και ελέγχουν την όλη κατάσταση και αν χρειαστεί θα πράξουν τα δέοντα.

Ήδη σε ορισμένα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φερόμενοι τουρκικοί λογαριασμοί, αμφιβόλου γνησιότητας, διαδίδουν ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή.

Η ομάδα της DEFENCE ReDEFiNED παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα και θα σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

 

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This