ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τουρκικά αιωρούμενα πυρομαχικά χτύπησαν κουρδικές δυνάμεις στην Β. Συρία – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/12/2020 at 18:00

Στις 20 Δεκεμβρίου το απόγευμα, σημειώθηκε επίθεση σε θέση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), κοντά στην πόλη Κομπάνι, όταν ένα τούρκικο αιωρούμενο πυρομαχικό τύπου KARGU, χτύπησε τις κουρδικές  δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν απώλειες.

Το KARGU αναπτύχθηκε από την τουρκική STM για να πραγματοποιήσει αποστολές αναγνώρισης και επίθεσης. Το τετράπτερο drone έχει εμβέλεια 5 χλμ., αντοχή 30 λεπτών και μπορεί να οπλιστεί με μια ποικιλία εκρηκτικών κεφαλών. Το πυρομαχικό διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, δυνατότητα επεξεργασίας εικόνας, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης προσώπου.

Σύμφωνα με έγκριτα διεθνή μέσα, ο τουρκικός στρατός ήταν πιθανότατα πίσω από την συγκεκριμένη επίθεση. Οι τουρκικές μονάδες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία είναι οπλισμένες με εκατοντάδες “καμικάζι drone” KARGU.

Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση τέτοιου είδους στην Κομπάνι. Στις 25 Νοεμβρίου, αιωρούμενα εκρηκτικά πυρομαχικά του ίδιου τύπου εξερράγησαν κοντά στο Tell al-Hajib, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της χθεσινής επίθεσης.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε τα KARGU για να παρακολουθεί και να φυλάσσει τα σύνορα με τη Συρία. Τα κίνητρα πίσω από τις πρόσφατες επιθέσεις παραμένουν άγνωστα. Αυτές οι επιθέσεις μπορεί να μην ήταν τίποτα περισσότερο από δοκιμές στο πεδίο της μάχης.

 

Με πληροφορίες από Southfront.org

Διαβάστε επίσης: Συρία | Νέος κύκλος εχθροπραξιών μεταξύ των Κούρδων και των Σύρων μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία – VIDEO & ΧΑΡΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This