ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία | Επίσημα σε υπηρεσία το πλοίο συλλογής πληροφοριών TCG Ufuk
Defence Redefined
Published on 16/01/2022 at 18:30

Το τουρκικό πλοίο συλλογής πληροφοριών TCG Ufuk (που στα αγγλικά σημαίνει ορίζοντας) εισήλθε επίσημα στην υπηρεσία των Τουρκικών Ναυτικών Δυνάμεων την Παρασκευή 14/01. Πρόκειται για το πρώτο πλοίο συλλογής πληροφοριών της χώρας, το οποίο αναμένεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στις θαλάσσιες δυνατότητες της Τουρκίας. 

Έχοντας κατηγοριοποιηθεί ως δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό πλοίο, το TCG Ufuk (A-591) έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί με εθνικούς πόρους και δυνατότητες, ανέφερε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην τελετή παράδοσης στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης. 

Σημείωσε επίσης ότι το σκάφος θα δώσει ώθηση ιδιαίτερα τις δυνατότητες των υπηρεσιών πληροφοριών της Τουρκίας και ότι η Τουρκία βρίσκεται επί του παρόντος ανάμεσα στα 10 κράτη στον κόσμο που μπορούν να σχεδιάσουν, να κατασκευάσουν και να πραγματοποιήσουν συντήρηση πολεμικών πλοίων.

Το πλοίο αναπτύχθηκε ως μέρος του ευρύτερου εγχώριου έργου σχεδιασμού και ανάπτυξης πλοίων MILGEM (Εθνικό πλοίο) – στο πλαίσιο του οποίου παραδόθηκαν τέσσερις κορβέτες στο ναυτικό και καθελκύστηκε μια φρεγάτα.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Πρόσκληση για κατασκευή τριών νέων φρεγατών κλάσης “I”

Οι πρώτες εργασίες του εγχειρήματος για το δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό πλοίο, του οποίου ο κύριος ανάδοχος είναι η τουρκική εταιρεία STM, ξεκίνησαν τον Μάιο του 2017. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατασκευής στο Ναυπηγείο της Κωνσταντινούπολης , το δοκιμαστικό και εκπαιδευτικό πλοίο TCG Ufuk (A-591) καθελκύστηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Με τα συστήματα ελέγχου διοίκησης, τα ηλεκτρονικά συστήματα, τον εξοπλισμό του συστήματος δοκιμών και εκπαίδευσης που θα παρέχονται από την τουρκική αμυντική εταιρεία Aselsan, το σκάφος είναι προσαρμοσμένο για χρήση σε αποστολές υποκλοπής σημάτων και συλλογής πληροφοριών (SIGINT και ELINT) , καθώς και για σκοπούς εκπαίδευσης σύμφωνα με τις απαιτήσεις για τα δοκιμαστικά και εκπαιδευτικά σκάφη του τουρκικού ναυτικού.

Το TCG Ufuk (A-591), σχεδιασμένο με τη μορφή κύτους της κορβέτας MİLGEM κλάσης Ada, μπορεί να πλοηγηθεί για 45 ημέρες χωρίς διακοπή σε δύσκολες κλιματολογικές και θαλάσσιες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υδάτων.

Το σκάφος έχει συνολικό μήκος 99,5 μέτρα, μέγιστο πλάτος 14,4 μέτρα, εκτόπισμα 2.400 τόνους και βύθισμα 3,6 μέτρα. Επιπλέον, διαθέτει κατάστρωμα πτήσης ελικοπτέρων 10 τόνων και μπορεί να φτάσει σε μέγιστη ταχύτητα 18 κόμβων. Επιπλέον το πλοίο είναι εξοπλισμένο σύμφωνα με το ίδρυμα Turk Loydu με κεραίες πανομοιότυπες με αυτές που χρησιμοποιεί το σύστημα ραντάρ ÇAFRAD (τύπου AESA υπό ανάπτυξη για μελλοντικό αντιτορπιλικό αεράμυνας TF-2000).

Διαβάστε επίσης: ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Σκάφη με περίπου 590 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα – Επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια

Σκάφη με περίπου 590 μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα – Επέστρεψαν στα τουρκικά παράλια

Στα τουρκικά παράλια επέστρεψαν το μεσημέρι τα πέντε ιστιοπλοϊκά σκάφη και οι τέσσερις λέμβοι, όπου επέβαιναν συνολικά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, περίπου 590 πρόσφυγες/μετανάστες και τα οποία επιχείρησαν να εισέλθουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα…

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρευρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, που αποτελούν προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωση την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων που παραπέμπουν σε εκκαθάριση και ίσως κατάληψη εδάφους στα νότια σύνορα της χώρας…

Pin It on Pinterest

Share This