ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Τουρκία | Πρόσκληση για κατασκευή τριών νέων φρεγατών κλάσης “I”
Defence Redefined
Published on 02/01/2022 at 13:00

Η Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSB), ανακοίνωσε πρόσκληση για υποβολή προσφορών (RFP) για την κατασκευή της έκτης, του έβδομης και της όγδοης φρεγάτας στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος ναυπήγησης πολεμικών σκαφών με την επωνυμία MILGEM.

Ο Ισμαήλ Ντεμίρ, επικεφαλής της SSB, δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι “Θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καλύψουν τις ανάγκες των

δυνάμεων ασφαλείας με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες, με στόχο μια πλήρως ανεξάρτητη Τουρκία στην αμυντική βιομηχανία.”

Στο πλαίσιο του προγράμματος MILGEM, θα κατασκευαστούν συνολικά 8 σκάφη, 4 κορβέτες κλάσης Ada που έχουν ήδη τεθεί σε υπηρεσία και 4 φρεγάτες κλάσης “Ι” (Istanbul).

Οι 4 κορβέτες (F511, F512, F513 και F514) τέθηκαν σε υπηρεσία το 2011, το 2013, το 2018 και 2019 αντίστοιχα. 

Το πέμπτο πλοίο, η φρεγάτα κλάσης “Ι” TCG Istanbul, επί του παρόντος βρίσκεται υπό δοκιμές, με ημερομηνία παράδοσης στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό το 2023. 

Οι φρεγάτες κλάσης “Ι” θα εκτελούν αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης, παροχή έγκαιρης προειδοποίησης για εχθρικές δραστηριότητες, συμμετοχή στην άμυνα βάσεων και λιμανιών, επιχειρήσεις ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου καθώς και επιχειρήσεις πολέμου επιφανείας, αμφίβιες επιχειρήσεις και αποστολές περιπολίας.

Διαβάστε επίσης: Καθέλκυση Τουρκικής φρεγάτας κλάσης “Ι” – Φωτογραφίες & VIDEO

Σύμφωνα με το RFP επιτρέπεται να υποβάλλουν προσφορές μόνο τοπικά ναυπηγεία ή ξένοι προμηθευτές υποσυστημάτων που συνεργάζονται με τοπικό ναυπηγείο όπως π.χ η ολλανδική DAMEN. Η SSB απαιτεί επίσης από τους προσφοροδότες να έχουν σχεδιάσει ή κατασκευάσει στο παρελθόν ένα σκάφος επιφανείας κατόπιν ανάθεσης από την SSB ή να είναι συνεργάτες με εταιρείες που πληρούν αυτό τον όρο.

Αξιωματούχος της SSB σύμφωνα με το DefenseNews ανέφερε ότι οι φρεγάτες κλάσης “Ι” θα τροφοδοτούνται από τεχνολογία εισαγόμενων κινητήρων ενώ η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας θα ανέλθει στο 70%. Η SSB επίσης σύμφωνα με τον Αξιωματούχο που επικαλείται το DefenseNews, αναμένει από τη μεγαλύτερη αμυντική εταιρεία της Τουρκίας, την Aselsan, να είναι ο προμηθευτής της πλειοψηφίας των ηλεκτρονικών συστημάτων.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται συστήματα ανθυποβρυχιακού και αντιαεροπορικού πολέμου, συστήματα πολέμου επιφανείας, συστήματα αναγνώρισης και επιτήρησης, συστήματα με ικανότητες αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, μέσα διοίκησης και ελέγχου κ.α.

Διαβάστε επίσης: ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This