Ταϊλάνδη | Ναυάγιο κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού με 31 αγνοούμενους
Defence Redefined
Published on 19/12/2022 at 12:27

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι εξακολουθούν να αναζητούνται μετά το ναυάγιο κορβέτας του Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης στα ανοικτά της Μπανγκ Σαφάν (νότια), δήλωσε εκπρόσωπος του ταϊλανδικού γενικού επιτελείου ναυτικού.

Αναζητούνται ακόμα τα 31 από τα 106 μέλη του πληρώματος της κορβέτας HTMS Sukhothai, είπε ο εκπρόσωπος, ο ναύαρχος Πογκρόγκ Μοντραντπαλίν.

Εν μέσω θαλασσοταραχής, η λειτουργία του συστήματος που εγγυάται την ηλεκτροδότηση του πολεμικού διακόπηκε και οι μηχανές σταμάτησαν, εξήγησε ο ναύαρχος.

Το πλήρωμα έχασε τον έλεγχο του πλοίου, που πήρε κλίση και άρχισε να βυθίζεται λίγο μετά τα μεσάνυχτα χθες περίπου 20 ναυτικά μίλια από τα παράλια, στο επίπεδο της Μπανγκ Σαφάν, στην επαρχία Πρατσουάπ Χίρι Χαν, νότια της Μπανγκόκ.

Το Πολεμικό Ναυτικό μεταφόρτωσε φωτογραφίες και βίντεο στο Twitter που εικονίζουν μερικά από τα μέλη του πληρώματος, με πορτοκαλί γιλέκα, πάνω σε μαύρη φουσκωτή λέμβο καθώς απομακρύνεται από την κορβέτα μέσα στο σκοτάδι και στα ψηλά κύματα. Σε άλλα στιγμιότυπα, το πολεμικό εικονίζεται να έχει γείρει στο πλάι και να είναι πλέον μισοπλημμυρισμένο.

Η επιχείρηση εκκένωσης και έρευνας και διάσωσης, υπό πολύ δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επέτρεψαν να σωθούν 75 από τα 106 μέλη του πληρώματος του πολεμικού. Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν δύο στρατιωτικά ελικόπτερα, δύο φρεγάτες κι ένα αμφίβιο πλοίο, σύμφωνα με ανακοίνωση του βασιλικού Πολεμικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης. 

Η επιχείρηση διάσωσης, που άρχισε στις 07:00, παραμένει σε εξέλιξη. Κάπου 11 μέλη του πληρώματος εισήχθησαν και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο στην Μπανγκ Σαφάν.

Η HTMS Sukhothai, κορβέτα ναυπηγημένη στις ΗΠΑ, τέθηκε σε υπηρεσία το 1987.

Πηγή: Euronews

Διαβάστε επίσης: Κίνα – Ινδία | Εντάσεις ξέσπασαν για συνοριακές διαφορές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This