ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Ασταμάτητοι ρωσικοί βομβαρδισμοί κατά τρομοκρατών στην Ιντλίμπ – VIDEO
Defence Redefined
Published on 14/11/2020 at 12:16

Το απόγευμα της 13ης Νοεμβρίου, πύραυλος μεγάλης ισχύος χτύπησε τα δυτικά περίχωρα της συριακής επαρχίας Ιντλίμπ, στην οποία δραστηριοποιείται η τρομοκρατική οργάνωση Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Τοπικές πηγές στις ακτές της Συρίας επιβεβαίωσαν ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Ρωσική αεροπορική βάση Hmeimim που βρίσκεται στα νότια της Λατάκιας.

Ο συγκεκριμένος πύραυλος ήταν πιθανώς τύπου Iskander, που ως γνωστόν βρίσκεται βάση Hmeimim. Σύμφωνα με το Southfront, από την εν λόγω βάση, μπορούν να εκτοξευτούν διαφορετικού τύπου βαλλιστικοί τηλεκατευθυνόμενοι πύραυλοι. 

Διαβάστε επίσης: Iskander | Το στρατηγικό όπλο της Αρμενίας που απειλεί το Αζερμπαϊτζάν

Νωρίτερα, στις 23ης Οκτωβρίου, δύο πύραυλοι Iskander εκτοξεύτηκαν από την βάση Hmeimim σε αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καυσίμων που λειτουργούσαν από παράνομους διακινητές στο κατεχόμενο από την Τουρκία τμήμα, στο βόρειο Χαλέπι. Οι πύραυλοι προκάλεσαν μεγάλες απώλειες ανθρώπων και υλικών.

Διαβάστε επίσης: Ξαναχτίζεται ο Συριακός Στρατός | Δεκάδες χιλιάδες επιστρατεύονται – Σημαντική βοήθεια από Ρωσία και Ιράν

Χθες μετά την πυραυλική επίθεση, πολεμικά αεροσκάφη της ρωσικής αεροπορίας πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιδρομών στην ίδια περιοχή στην δυτική Ιντλίμπ.

Δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες σχετικά με τη φύση των στόχων ή τις απώλειες που προκλήθηκαν από τις ρωσικές επιδρομές. Οι προσεχείς ώρες ενδέχεται να αποκαλύψουν νέες λεπτομέρειες.

Η HTS, η οποία είναι συμμαχική οργάνωση με σειρά άλλων ομάδων που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και των τουρκικών φατριών, διατηρεί μια σφιχτή επιρροή στην ευρύτερη επαρχία της Ιντλίμπ. 

Παρά την κατάπαυση του πυρός που υπογράφηκε στις 5 Μαρτίου το 2020, για τον τερματισμό των εχθροπραξιών ανάμεσα στον Συριακό Αραβικό Στρατό και τις παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες ανοιχτά από την Τουρκία, η κατάσταση στην βορειοδυτική Συρία παραμένει τεταμένη. 

Διαβάστε επίσης: Συρία | Δεκάδες μαχητές νεκροί μετά από ρωσική αεροπορική επίθεση – Φωτογραφίες & VIDEO

Με πληροφορίες από: AMN / Southfront

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This