ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ σε Δαμασκό, Χομς, Χάμα, Λαττάκεια – VIDEO
Defence Redefined
Published on 09/06/2021 at 09:03

Συστοιχίες της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν “ισραηλινή επίθεση” στην περιοχή της Δαμασκού, της πρωτεύουσας της Συρίας, μετέδωσε αργά χθες βράδυ το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Ισραηλινά αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους από “τον εναέριο χώρο του Λιβάνου”, μετέδωσε το πρακτορείο, το οποίο δεν έχει αναφερθεί σε θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής. Νωρίτερα ακούστηκαν “εκρήξεις στη Δαμασκό”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για “ισχυρές εκρήξεις στη Δαμασκό και γύρω από την πόλη” στα “ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικών θέσεων” των συριακών ένοπλων δυνάμεων. Κατά τη ΜΚΟ αυτή, στόχοι έγιναν τομέας “κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού” και “μια πτέρυγα της συριακής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή Ντουμάιρ”, περίπου πενήντα χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, όπου “σημειώθηκαν εκρήξεις σε αποθήκες όπλων”.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, “πλήγματα έγιναν επίσης στο νότιο τμήμα της επαρχίας Χομς”, στην κεντρική Συρία, ενώ “εκρήξεις ακούστηκαν στις επαρχίες Χάμα και Λαττάκεια”, στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της εμπόλεμης χώρας.

“Τα πλήγματα είχαν αποτέλεσμα ανθρώπινες απώλειες στη Χομς, όπου σωστικά συνεργεία στάλθηκαν στις εγκαταστάσεις που επλήγησαν”, ανέφερε η ΜΚΟ, χωρίς να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό θυμάτων.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ – Γάζα | Spike NLOS κατά εγκαταστάσεων και εκτοξευτών πυραύλων της Χαμάς – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This