ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Συνάντηση Συνδέσμου Αστυνομίας με Υπουργό Δικαιοσύνης, Αρχηγό Αστυνομίας και Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου
Defence Redefined
Published on 09/09/2021 at 16:49

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου, σήμερα διεξήχθη συνάντηση μεταξύ της αντιπροσωπείας του συνδέσμου με την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Αρχηγό Αστυνομίας και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του συνδέσμου, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα και τέθηκαν από πλευράς του Σ.Α.Κ. αρκετά θέματα που απασχολούν τα μέλη του.  Συζητήθηκε το θέμα της αναβάθμισης κλιμάκων στην Αστυνομία όπου

Επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά η στήριξη τόσο της κ. Υπουργού και του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Πρόεδρος Μ.Ε.Π.Α.), όσο και του Αρχηγού Αστυνομίας για συνέχιση των διαδικασιών για αναβάθμιση των κλιμάκων σε όλους τους βαθμούς στην Αστυνομία.  Για το θέμα εκπονήθηκαν μελέτες για λογαριασμό του Σ.Α.Κ. από εμπειρογνώμονες, για την στήριξη του δίκαιου αιτήματος.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, όπου ζητήθηκε ποινικποίηση των ανυπόστατων και φανταστικών καταγγελιών εναντίον των Αστυνομικών όταν αυτοί επιτελούν το καθήκον τους.  Επιπλέον, ζητήθηκε όπως οι ‘καταγγέλλοντες’ να επιβαρύνονται με τα δικηγορικά έξοδα που καταβάλλονται από τους Αστυνομικούς.

 Όσο αφορά τις άμεσες προσλήψεις στην Αστυνομία, ο ΣΑΚ τόνισε για ακόμα μία φορά την πάγια θέση του για την πλήρωση όλων των οργανικών θέσεων στην Αστυνομία.  Επίσης ζητήθηκε όπως πέραν των κενών οργανικών θέσεων να δημιουργηθούν νέες θέσεις για τις ανάγκες που προκύπτουν από τη δημιουργία νέων Υπηρεσιών και Τμημάτων στην Αστυνομία καθώς και επιπλέον αναγκών που προκύπτουν από πολιτικές αποφάσεις.  Τόσον η Υπουργός όσο και ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσαν ότι γίνονται οι ανάλογες ενέργειες για πλήρωση των οργανικών θέσεων.  

Αναφορικά με τα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις μελών της Αστυνομίας, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι γίνονται προσπάθειες για αποφόρτωση καθηκόντων που δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της Αστυνομίας.  

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των Επιμελητών σύμφωνα με την σύγκρουση του Περί Παίδων Νόμου και ο Σ.Α.Κ. έλαβε διαβεβαιώσεις από την κ. Υπουργό ότι έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία για την εξαίρεση των μελών μας από τα συγκεκριμένα καθήκοντα και την αντικατάστασή τους από άλλο προσωπικό.

Τέλος, τέθηκε το θέμα των προαγωγών στην Αστυνομία και ο Σ.Α.Κ. υπογράμμισε την πάγια θέση του για επίσπευση και ολοκλήρωση των διαδικασιών για τις προαγωγές.  Επιπλέον, επικρότησε τις εντατικές προσπάθειες που καταβάλλει ο Αρχηγός Αστυνομίας για την πραγματοποίηση των προαγωγών. Ο Σ.Α.Κ. ζήτησε την αποπαγοποίηση όλων των θέσεων προαγωγής η οποία να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Διαβάστε επίσης:  Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου | “Δεν θα ανεχθούμε τη θυματοποίηση και τη διαπόμπευση του Αστυνομικού”

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This