ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ 2021 | Ολοκληρώθηκε η άσκηση περιπόλων μάχης των Εφέδρων Καταδρομέων – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 15/11/2021 at 17:56

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση Σταυραετός 2021 την οποία διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων (ΠΣΕΚ). Στην άσκηση συμμετείχαν περίπολα εφέδρων οι οποίοι εθελοντικά εκπαιδεύονται και παραμένουν σε ετοιμότητα σε συνεχή βάση. 

Τα αντικείμενα της άσκησης ήταν ιδιαίτερα απαιτητικά σε επιχειρησιακό επίπεδο και τα αποτελέσματα των περιπόλων μάχης που συμμετείχαν, απέδειξαν πως η εθελοντική θυσία χρόνου, χρήματος και κόπου από τους εφέδρους μπορεί να αποδώσει καρπούς. Τα αποτελέσματα των εφέδρων σε ανάλογες ασκήσεις αποδεικνύουν πως η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τις πρωτοβουλίες αυτές ώστε να μπορούν αποδώσουν τα μέγιστα. Παράλληλα, ο ΠΣΕΚ ανακοίνωσε την διοργάνωση της Άσκησης ΟΝΗΣΙΛΟΣ 2022, με διεθνείς συμμετοχές από Ευρωπαϊκές χώρες. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΣΕΚ, με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ΤΑΜΣ Σταυραετός 2021, την οποία διοργάνωσε και εκτέλεσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων. Η φετινή χρονιά αποτελεί ευκαιρία παλλαϊκού εορτασμού, καθότι συμπληρώθηκαν διακόσια χρόνια από τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση. Ωσαύτως ο διαγωνισμός ευλαβικά αφιερώνεται στους αθάνατους νεκρούς του Έθνους. 

Η 24ωρη άσκηση πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή Λυθροδόντα – Μαχαιρά μεταξύ 13 και 14 Νοεμβρίου 2021. Σ’ αυτήν έλαβαν μέρος αρκετά οκταμελή οργανικά περίπολα. Οι αντικειμενικοί σκοποί επιζητήθηκαν στη σφυρηλάτηση των δεσμών των μελών του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, στη δημιουργία αγωνιστικού φρονήματος στις τάξεις της εφεδρείας και εν κατακλείδι, στη διεύρυνση των γνώσεων και δεξιοτήτων του έμψυχου εκείνου δυναμικού που αποτελεί υπό τις παρούσες συνθήκες το συγκριτικό στρατηγικό πλεονέκτημα και πολλαπλασιαστή ισχύος της αρμόδιας για την άμυνα της πατρίδας μας αρχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες προς το Υπουργείο Άμυνας και τους επιτελείς του, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της συγκεκριμένης Άσκησης. Τον επόμενο χρόνο ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων προγραμματίζει τη διεξαγωγή του διαγωνισμού Ονήσιλος 2022, στον οποίο και θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικές ομάδες από αρκετές χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Πηγή: Παγκύπριος Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων

Διαβάστε επίσης: “Μακεδονομάχος 2021” | Διακρίσεις για τους Κύπριους έφεδρους καταδρομείς – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This