ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Μακεδονομάχος 2021” | Διακρίσεις για τους Κύπριους έφεδρους καταδρομείς – VIDEO
Defence Redefined
Published on 21/09/2021 at 15:33

Ολοκληρώθηκε η φετινή άσκηση “Μακεδονομάχος” που διεξήχθη το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου στο Μακρυχώρι Καβάλας. Ο “Μακεδονομάχος” αποτελεί την μεγαλύτερη πανελλήνια άσκηση εφέδρων, διοργανώνεται από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) και συμμετέχουν ομάδες εθελοντών εφέδρων από Ελλάδα και Κύπρο.

Φέτος, για άλλη μια χρονιά τα περίπολα μάχης των Κυπρίων εφέδρων καταδρομέων απέδειξαν το υψηλό επίπεδο επιχειρησιακής εκπαίδευσης και φρονήματος που διαθέτουν καθώς οι ομάδες έλαβαν ένα χρυσό μετάλλιο και δύο αργυρά. Η άσκηση είναι αρκετά απαιτητική τόσο σε θέμα φυσικής κατάστασης αλλά και ιδιαίτερα απαιτητική σε θέματα γνώσης και ικανοτήτων στα επιχειρησιακά αντικείμενα.

Οι έφεδροι καταδρομείς απέδειξαν πως με τις θυσίες ιδίων οικονομικών μέσων, χρόνου και εθελοντικού κόπου μπορεί να επιτευχθεί ένα αξιόλογο αποτέλεσμα το οποίο αξίζει ενίσχυσης και αξιοποίησης από τις αρμόδιες στρατιωτικές και πολιτικές αρχές.

Η ΛΕΦΕΔ δημοσίευσε σχετικό VIDEO όπου τα περίπολα μάχης που συμμετείχαν στην άσκηση ψάλλουν τον εθνικό ύμνο στην τελετή λήξης, αρκετά ενδεικτικό για το υψηλό φρόνημα στις τάξεις των εφέδρων.

Φωτογραφία τίτλου: Sigmalive.com

Διαβάστε επίσης: Μακεδονομάχος 2021 | Άρχισε η μεγαλύτερη πανελλήνια άσκηση εφέδρων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This