ΣΣΑΣ | Αποφοίτησαν τέσσερις νέοι αξιωματικοί – Ένας από την Κύπρο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 16/06/2024 at 09:52

Την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης παραβρέθηκε στην τελετή ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) και επέδωσε τα ξίφη στους νεοορκισθέντες Αξιωματικούς.

Τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στο Στρατόπεδο «ΛΟΧΑΓΟΥ ΙΑΤΡΟΥ ΦΩΚΑ ΦΩΚΑ» ο Διοικητής της Υποστράτηγος (ΥΙ) Γεώργιος Γκούβας και στην τελετή χοροστάτησε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Φιλόθεος.

Αποφοίτησαν συνολικά 4 Αξιωματικοί Ιατρικού, Οδοντιατρικού και Κοινού Νομικού Σώματος, εκ των οποίων ένας από την Κύπρο.

Στην τελετή παρέστησαν ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κούβελας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Πάρις Μπίλλιας ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, η υποπρόξενος του Γενικού Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη κ. Γεωργία Παστελλή-Παντελίδου ως εκπρόσωπος του Γενικού Πρόξενου κ. Κωνσταντίνου Πολυκάρπου, ο Διοικητής Γ΄ ΣΣ/NRDC-GR Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο Κοσμήτορας Επιστημών Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καθηγητής κ. Θεόδωρος Δαρδαβέσης και ο Κοσμήτορας Νομικής Σχολής του ΑΠΘ καθηγητής κ. Παναγιώτης Γκλαβίνης καθώς και διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής,  ενώσεις αποστράτων, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί, καθώς και οι οικείοι των νέων Αξιωματικών.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Θεσσαλονίκη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων Υψηλής Ετοιμότητας ΝΑΤΟ RAPID DEPLOYABLE CORPS-GREECE (NRDC-GR) όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής του Στρατηγείου Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, και ενημερώθηκε για την αποστολή του, όπως και για τις επιχειρησιακές και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητές του. Επίσης, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που διακρίνει το προσωπικό του.

Επιπλέον, επισκέφθηκε την έδρα της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στο Στρατόπεδο «ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ», όπου ο Διοικητής της Σχολής Υποπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρβαλής τον ενημέρωσε για το έργο της Σχολής, ενώ είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους σπουδαστές και να διαπιστώσει από κοντά την υψηλού επιπέδου παρεχόμενη εκπαίδευση.

Με πληροφορίες από: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: ΣΣΑΣ | Τελετή Ορκωμοσίας των νέων Αξιωματικών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This