ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΣΑΚΣ για Αποστρατείες | “Αποκατάσταση της αδικίας των 10 χρόνων στασιμότητας στις προαγωγές”
Defence Redefined
Published on 11/02/2021 at 15:16

Με ανακοίνωση του, ο Σύνδεσμος Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού (ΣΑΚΣ), χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για την έγκριση της πρότασης του Ανωτέρου Συμβουλίου Κρίσεως για την εφαρμογή του κανονισμού για Αποστρατείες Αξιωματικών στους ανώτερους και ανώτατους βαθμούς, “οι οποίες έχουν ως μοναδικό σκοπό την αποσυμφόρηση της πυραμίδας στην ιεραρχία του στρατεύματος”. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΑΚΣ, “Με τον τρόπο αυτό, είναι βέβαιο ότι, θα απελευθερωθεί σημαντικός αριθμός θέσεων, για την προαγωγή αρκετών Αξιωματικών συναδέλφων που, για πάρα πολλά χρόνια, παραμένουν καθηλωμένοι στους ίδιους βαθμούς και στα ίδια καθήκοντα”. 

Ο Σύνδεσμος αξιωματικών σημειώνει επίσης ότι: “οι παράλληλες προσπάθειες του ΣΑΚΣ, για άμβλυνση της στασιμότητας και της μη προαγωγής των Αξιωματικών, η οποία είχε ως αντίκτυπο να επηρεαστεί μεταξύ άλλων και το ηθικό τους, έχουν, εν μέρει, ευοδωθεί με την εφαρμογή για τρίτη συνεχόμενη χρονιά του σχετικού άρθρου του κανονισμού και της Ευδοκίμου Αφυπηρέτησης σημαντικού αριθμού Αξιωματικών. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την αύξηση των θέσεων κατά βαθμό, που ευελπιστούμε να πραγματοποιηθεί μέχρι το 1ο εξάμηνο του 2021, θα επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό και η αποκατάσταση της αδικίας των 10 χρόνων στασιμότητας, στις προαγωγές Αξιωματικών”.

Διαβάστε επίσης: Απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα Αξιωματικών θα δώσει η σημερινή Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΑΚΣ

Όσον αφορά τους Αξιωματικούς που επηρεάζονται αρνητικά από αυτή την απόφαση, ο σύνδεσμος αναφέρει ότι: Ο ΣΑΚΣ επικεντρώθηκε στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών ανέλιξης των Αξιωματικών και για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Εθνικής Φρουράς, έχοντας πάντοτε την επίγνωση ότι με αυτή την απόφαση, ενδεχομένως, να επηρεάζονται αρνητικά συνάδελφοι Αξιωματικοί, χωρίς όμως να στοχοποιούνται.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση τονίζεται η αποφασιστικότητα του Υπουργείου Άμυνας, για την αναδιοργάνωση της Ε.Φ: “Πιστεύουμε ότι, οι ενέργειες αυτές σε συνδυασμό με την αύξηση των θέσεων, αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα και τη θέληση του κ. Υπουργού Άμυνας, για την αναδιοργάνωση της ΕΦ σε βάθος, η οποία στηρίζεται στην εξύψωση του ηθικού και της περαιτέρω παροχής κινήτρων στους Αξιωματικούς, προχωρώντας στην άρση της στασιμότητας, που παρατηρείται εδώ και χρόνια, στις προαγωγές και στη μη ανέλιξή τους”.

Κλείνοντας την ανακοίνωση του ο ΣΑΚΣ εύχεται στους Αξιωματικούς: “που, σύμφωνα με την αναφερόμενη απόφαση,  αποστρατεύονται, καλή συνέχεια στο νέο κεφάλαιο της ζωής τους, ενώ στους Συναδέλφους που προάγονται, καλή επιτυχία στα στρατιωτικά τους καθήκοντα”.

Διαβάστε επίσης: Αποδεσμεύεται μεγάλος αριθμός θέσεων σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας της Εθνικής Φρουράς

*Φωτογραφία αρχείου

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This