ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρωσικά Su-27 αναχαίτισαν αμερικανικά αεροσκάφη RC-135 και P-8A Poseidon στη Μαύρη Θάλασσα | VIDEO
Defence Redefined
Published on 30/06/2020 at 10:01

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου Su-27 απογειώθηκαν χθες, 29 Ιουνίου, για να αναχαιτίσουν το στρατηγικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου RC-135 και το αεροσκάφος συνοδείας P-8A Poseidon, που πετούσαν πάνω από την ουδέτερη θάλασσα της Μαύρης Θάλασσας, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Για την αναχαίτιση των αεροσκαφών των ΗΠΑ απογειώθηκαν μαχητικά τύπου Su-27 που ανήκουν στις δυνάμεις επιχειρήσεων της Νότιας Αεροπορικής Άμυνας, αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Αμυντικής Διοίκησης στην ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας ότι “δεν υπήρξαν παραβιάσεις των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας”.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε σημαντική απόσταση από τα κρατικά σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, τα αεροσκάφη των ΗΠΑ βρίσκονταν υπό διαρκή επιτήρηση, όπως και ότι οι πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών έγιναν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες χρήσης του εναερίου χώρου στην ουδέτερη θάλασσα, χωρίς να παραβιάζουν τα σύνορα άλλων κρατών.

Διαβάστε επίσης: Δύο ρωσικά Su-35 αναχαίτισαν ένα P-8A Poseidon του αμερικανικού ναυτικού ανατολικά της Κύπρου | VIDEO

Το τελευταίο διάστημα ρωσικά μαχητικά απογειώνονται συχνά για να αναχαιτίσουν αμερικανικά αεροσκάφη που προσεγγίζουν τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου, μαχητικά τύπου Su-30 της αεροπορίας του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν αμερικανικό αεροσκάφος τύπου P-8A Poseidon, αμερικανικό κατασκοπευτικό τύπου RC-135 και αεροσκάφος μεταφοράς καυσίμων KC-135.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This