ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Δύο ρωσικά Su-35 αναχαίτισαν ένα P-8A Poseidon του αμερικανικού ναυτικού ανατολικά της Κύπρου | VIDEO
Defence Redefined
Published on 27/05/2020 at 09:07

Επικίνδυνα “παιχνίδια” διεξάγονται στην Ανατολική Μεσόγειο και πολύ κοντά στην Κύπρο. 

Σύμφωνα με ανάρτηση του Ryan Browne, ανταποκριτή του CNN, δύο ρωσικά αεροσκάφη Su-35 “με ανασφαλή τρόπο” αναχαίτισαν ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ενώ πετούσε την Τρίτη 26/05 στη Μεσόγειο Θάλασσα. 

Επιπλέον, όπως μεταδίδει το Ναυτικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι Ρώσοι πιλότοι πέταξαν με επικίνδυνο και μη επαγγελματικό τρόπο, αναχαιτίζοντας αεροσκάφη P-8A. Αυτή η αναχαίτιση ήταν η τρίτη μέσα σε δύο μήνες, ανέφεραν αξιωματούχοι του Ναυτικού.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Οι εξελίξεις από το μέτωπο – Οι ΗΠΑ κατηγορούν ευθέως την Ρωσία. Δείτε τις εδαφικές αλλαγές σε διαδραστικό χάρτη και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό

Το P-8A των ΗΠΑ πετούσε πάνω από διεθνή ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα όταν αναχαιτίστηκε από δύο οπλισμένα ρωσικά αεροσκάφη Sukhoi Su-35. Για 65 λεπτά, οι Ρώσοι πιλότοι πετούσαν ταυτόχρονα κοντά στα φτερά του P-8A, περιορίζοντας την ικανότητα του να κάνει ελιγμούς με ασφάλεια, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ναυτικό.

«Οι περιττές ενέργειες των ρωσικών πιλότων Su-35 ήταν ασυμβίβαστες με την καλή αεροπλοΐα και τους διεθνείς κανόνες πτήσεων και έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης των αεροσκαφών», σύμφωνα με δήλωση του Ναυτικού. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This