ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Πυροσβεστική Υπηρεσία | 26 πυρκαγιές σε ένα 24ωρο
Defence Redefined
Published on 28/05/2020 at 15:28

Πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες στις Επαρχίες Λεμεσού, Λευκωσίας και Λάρνακας, ενώ στην Επαρχία Λάρνακα ξέσπασαν πυρκαγιές και τις πρωινές ώρες σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στις 11.24 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σωρούς από άχρηστα υλικά και κοπριά έκτασης 3 δεκαρίων δίπλα από κτηνοτροφικό υποστατικό στο χωριό Κολόσσι.

Από την πυρκαγιά ζημιές έπαθε ακινητοποιήμενο όχημα. Η πυρκαγιά είναι στο χώρο ευθύνης των Βρετανικών Βάσεων που ανέλαβαν την διερεύνηση αιτιών της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά τέθηκε στις 12.25.

Στις 16.10 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε πυρκαγιά σε αποκάλαμα, ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, σωρούς από άχρηστα υλικά, 20 μπάλες σανού και ελαιόδεντρα έκτασης 4 εκταρίων δίπλα από κτηνοτροφικό υποστατικό στην κτηνοτροφική περιοχή Δρομολαξιάς.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 16.50. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να ξεκίνησε από καύση σκυβάλων και παλιών ελεαστικών.

Στις 18.43 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε αποθήκη εξοχικής οικίας στον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας παρά το Χ.Υ.Τ.Α.

 Από την πυρκαγιά εκτεταμένες ζημίες έπαθε μία ξύλινη αποθήκη 3 Χ 4 διάφορα εργαλεία , γεωργικά μηχανήματα και διάφορα έπιπλα της οικίας.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 18.59.

Οι ένοικοι απουσίαζαν και φαίνεται η πυρκαγιά εκ πρώτης όψεως να προκλήθηκε από ηλεκτρικό πρόβλημα.

Στις 20.00 χθες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα, σπαρτά , άγρια βλάστηση, έκτασης Πέντε (5) δεκαρίων περίπου στο χωρίο Κοκκινοτριμιθιά κοντά στο κέντρο φιλοξενίας ¨Πουρνάρα¨.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 20.24. Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Στις 03.12 της Πέμπτης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στον δρόμο Μαζωτού Κιτίου παρά την έξοδο για το Χωριό Κιβισίλι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στις 04.00 εντοπίστηκε από την Αστυνομία Κοφίνου άλλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε απόσταση 200 μέτρων σε δύο εστίες.

Στις 04.26 εντοπίστηκε από το όχημα μας άλλη πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα σε απόσταση περίπου 300 μέτρων. Όλες κατασβέστηκαν άμεσα.

Επίσης, στις 03.15, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα άγρια βλάστηση , καλαμιώνες , ευκάλυπτοι , ελιές έκτασης (2,5) εκταρίων στην κοίτη του ποταμού (Τρέμιθου) δρόμο Κιτίου Μαζωτού περιοχή (Σοφτάδες).

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Η Αστυνομία περιπολούσε καθόλη τη διάρκεια της νύκτας στις πιο πάνω περιοχές.

Εξάλλου, λόγω των πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν κυρίως στην Επαρχία Λάρνακας μετά τις 03.12 πρωινή σήμερα, της συχνότητας αλλά και των μικρών αποστάσεων εκδήλωσης τους, η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακαλεί το κοινό αν έχει πέσει στην αντίληψη του οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να επικοινωνήσει με το 112 ή το 1460 για παροχή οποιοδήποτε πληροφοριών.   

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 27ης Μαΐου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 28ης  Μαΐου 2020 ανταποκρίθηκε σε 47 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 26 αφορούσαν πυρκαγιές, 15 ειδικές εξυπηρετήσεις και 6 ψευδείς κλήσεις.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This