ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε πύρινο κλοιό η Κύπρος | Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει
Defence Redefined
Published on 24/05/2020 at 16:47

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η Κύπρος αφού πυρκαγιές ξέσπασαν σε επαρχία Αμμοχώστου, Λευκωσία και στα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα πυρκαγιές ξέσπασαν σε Λιοπέτρι, Ξυλοφάγου, Δασάκι της Άχνας, Λευκωσία και κοντά στο Διόριος στις κατεχόμενες περιοχές.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 10:30 στον δρόμο Λιοπετρίου – Αυγόρου, με την πυροσβεστική υπηρεσία να ανταποκρίνεται
άμεσα με τρία πυροσβεστικά οχήματα, ένα από το Παραλίμνι και τρία από την Ξυλοφάγου. Επίσης, στη μάχη της πυρόσβεσης ρίχτηκε και μια κινητή μονάδα του τμήματος δασών καθώς και δέκα γεωργικοί ελκυστήρες.

Η πυρκαγιά, η οποία κατέκαυσε τρία εκτάρια βλάστησης, κρίθηκε έως αρκετά σοβαρή, καθώς απείλησε κατοικίες και κατοίκους.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής, αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής, απέτρεψε την επέκτασή της φωτιάς σε σπίτι.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 12 το μεσημέρι.

Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, λήφθηκε πληροφορία για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Δασάκι της Άχνας.

Πυροσβεστική, Αστυνομία των Βάσεων αλλά και πολίτες τέθηκαν αμέσως επί ποδός.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις τέσσερις το απόγευμα, έχοντας κάψει τέσσερα εκτάρια άγριας βλάστησης και μπάλες σανού.

Από τη φωτιά κάηκε ένα περιβόλι και μια φάρμα.

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο των βάσεων και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Τρίτο μέτωπο εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις δύο στη δασώδη περιοχή στο εξωκλήσι της Παναγίας Ευαγγελίστριας στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Η πυρκαγιά έκαψε βλάστηση από ακακίες και πεύκα ενώ επιχείρησαν τέσσερα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δύο του Τμήματος Δασών και ένα της Πολιτικής ‘Αμυνας.

Οι προσπάθειες ενισχύθηκαν με εναέριες ρίψεις νερού από αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Φωτιά ξέσπασε σύμφωνα με δημοσιεύματα και στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα κοντά στο Διόριος όπου πυργκαγία είχε ξεσπάσει προ ημερών και για την κατάσβεση της οποίας συνέδραμαν και πτητικά μέσα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πριν από λίγο φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Λαπάτσα στην Λευκωσία με τον Εκπρόσωπο τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέα Κεττη να αναφέρει ότι εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να καίει σπαρτά και μπάλες σανού ενώ για την κατάσβεση της έσεπυσαν τρια πυροσβεστικά οχήματα.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε απεθύνει νωρίτερα σήμερα έκκληση προς το κοινό όπως αποφεύγει ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιές λόγω των σφοδρών ανέμων που πνέουν χαρακτηρίζοντας το επίπεδο κινδύνου έκρηξης και επέκτασης πυρκαγιών σε “ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ”.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου | H Πρόληψη είναι ευθύνη όλων μας VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This