ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης ΗΠΑ για την Κυπριακή Δημοκρατία | Αυτοί είναι οι στόχοι του
Defence Redefined
Published on 08/07/2020 at 10:05

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω δελτίο Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να παρέχουν Διεθνή Στρατιωτική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΔΣΕΚ) στη Κυπριακή Δημοκρατία.

Σκοπός των ΗΠΑ, είναι η παροχή του ΔΣΕΚ στη Κυπριακή Δημοκρατία από το οικονομικό έτος 2021, με την επιφύλαξη πιστώσεων και κοινοποιήσεων από το Κογκρέσο.

Το πρόγραμμα ΔΣΕΚ αποτελεί βασικό συστατικό της αμερικανικής βοήθειας για την ασφάλεια, προωθώντας περιφερειακές δυνατότητες σταθερότητας και άμυνας μέσω επαγγελματικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Μέσω επαγγελματικών και τεχνικών μαθημάτων και με εξειδικευμένη διδασκαλία, το ΔΣΕΚ παρέχει στους μαθητές από συμμαχικά και φιλικά έθνη πολύτιμη εκπαίδευση και εκπαίδευση σχετικά με τις στρατιωτικές πρακτικές στα πρότυπα των ΗΠΑ. 

Το ΔΣΕΚ χρησιμεύει ως αποτελεσματικό μέσο για την ενίσχυση των στρατιωτικών συνεργασιών και των διεθνών συνασπισμών που υπερασπίζονται τα συμφέροντά των ΗΠΑ για την εθνική ασφάλεια. Το ΔΣΕΚ διευκολύνει την ανάπτυξη σημαντικών επαγγελματικών και προσωπικών σχέσεων μεταξύ των ηγετών της άμυνας. Βοηθά επίσης στην ανάπτυξη μιας κοινής κατανόησης των κοινών διεθνών προκλήσεων και ενισχύει τις απαραίτητες σχέσεις για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων από κοινού.

Η προσφορά του ΔΣΕΚ στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι σύμφωνη με τη Στρατηγική της Ανατολικής Μεσογείου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και την πρόθεση πολιτικής του Νόμου για την Ασφάλεια και την Ενεργειακή Εταιρική Σχέση της Ανατολικής Μεσογείου του 2019, οι οποίες αποσκοπούν στην ενίσχυση της εταιρικής μας σχέσης για την ασφάλεια με την Κυπριακή Δημοκρατία.

“Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι σημαντικός εταίρος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εμβαθύνουμε τις διμερείς μας σχέσεις καθώς προωθούμε την περιφερειακή σταθερότητα”, αναφέρει το δελτίο Τύπου. .

Οι στόχοι του προγράμματος ΔΣΕΚ είναι:

  1. Εκπαίδευση μελλοντικών ηγετών
  2. Δημιουργία καλύτερης κατανόησης μεταξύ της ΚΔ των Ηνωμένων Πολιτειών
  3. Δημιουργία σχέσης μεταξύ της ΕΦ και του στρατού των ΗΠΑ για μελλοντικές συμμαχίες. 
  4. Βελτίωση της διαλειτουργικότητας και της δυνατότητας για κοινές επιχειρήσεις. 
  5. Εστίαση στην επαγγελματική στρατιωτική εκπαίδευση
  6. Επιτρέπει στις χώρες να χρησιμοποιούν τα εθνικά τους κεφάλαια για να λάβουν μειωμένο κόστος για άλλες εκπαιδεύσεις.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Μεγάλη επιτυχία Κυπριακών Εταιρειών για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Βιομηχανικής Ανάπτυξης στον Τομέα της Άμυνας

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023 | Συμπεράσματα και παρατηρήσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Φωτογραφίες

Στα πλαίσια του διεθνούς συνεδρίου άμυνας και ασφάλειας BATTLEFIELD ReDEFiNED 2023, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις και ειδικό πάνελ σχετικά με εξειδικευμένες πτυχές και συμπεράσματα του πολέμου στην Ουκρανία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This