MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού | «Από τον Γρήγορη, στον Τάσο και στον Σολωμό» – VIDEO
Defence Redefined
Published on 08/08/2020 at 20:54

Πιστοί στο ραντεβού τους οι μοτοσυκλετιστές της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ξεκίνησαν από χθες Παρασκευή 07 Αυγούστου, για το καθιερωμένο οδοιπορικό τους. 

Ένα οδοιπορικό που δεν μπορεί να το διακόψει ούτε ακόμη και ο κορονοϊός, αφού με χρέος βαρύ και την “ιστορία των αιώνων στα σακία τους” τα μέλη της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» έχουν ως στόχο την διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία τους. 

Ξεκινώντας από τη Λευκωσία, με σύνθημα «από τον Γρήγορη, στον Τάσο και στον Σολωμό» γύρω στους 80 μοτοσικλετιστές, κατέθεσαν στεφάνι στον ανδριάντα του Εθνομάρτυρα Κυπριανού στα Καμπιά και ακολούθως μετέβηκαν στον Μαχαιρά.  Οι μοτοσυκλετιστές αφού άκουσαν την συγκλονιστική ιστορία της Μονής από τον πατέρα Αλέξιο παρευρέθηκαν σε τρισάγιο στο κρησφύγετο του Γρηγόρη Αυξεντίου και από εκεί, πήραν χώμα για να το εναποθέσουν στην στον χώρο της θυσίας του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

Σήμερα Σάββατο 8 Αυγούστου, πέρασαν από τα κατοχικά οδοφράγματα Αστρομερίτη, Αγίου Δομετίου, Λήδρα Πάλλας και Λήδρας, προσκυνώντας στον ιερό Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Οι μοτοσικλετιστές θα διανυκτερεύσουν απόψε στη Δερύνεια, και αύριο Κυριακή, 09 Αυγούστου θα παρευρεθούν στο μνημόσυνο στον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου στο Παραλίμνι.

Η πανδημία υποχρεώνει την Πορεία να αλλάξει, αλλά η μνήμη όπως δηλώνουν δεν ακυρώνεται. Οι μοτοσικλετιστές δείχνουν έμπρακτα ότι δεν ξεχνούν. Δηλώνουν ότι επιμένουν να προφυλάσσουν τη μνήμη, να αντιστέκονται στη λήθη, σχεδόν 24 χρόνια μετά τις άνανδρες δολοφονίες στη Δερύνεια.

*Φωτογραφία αρχείου 

Διαβάστε επίσης: 

Αναφώνησαν τους όρκους τους οι νεοσύλλεκτοι της 2020 ΕΣΣΟ | Φωτογραφίες & VIDEO

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This