ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αναφώνησαν τους όρκους τους οι νεοσύλλεκτοι της 2020 ΕΣΣΟ | Φωτογραφίες & VIDEO

Defence Redefined
Published on 31/07/2020 at 14:24

Τελέστηκε σήμερα Παρασκευή 31/07 η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ σε όλα τα ΚΕΝ της Κύπρου. 

Λόγω της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, οι τελετές πραγματοποιήθηκαν κατά Σχηματισμό σε Στρατόπεδα – Μονάδες με επιδίωξη τη συγκέντρωση μικρού αριθμού νεοσυλλέκτων χωρίς την παρουσία συγγενών και φίλων όπως είθισται.

Διαβάστε επίσης: Άρχισε σήμερα η κατάταξη των νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ

Οι νεοσύλλεκτοι της 2020 ΕΣΣΟ, αναφώνησαν τους όρκους τους στο άκουσμα της Ημερήσιας Διαταγής του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτου Ζερβάκη. 

«Με την ένταξη σας στην Ε.Φ. αναλαμβάνεται τη πιο σπουδαία και σοβαρή υποχρέωση έναντι της κυπριακής κοινωνίας να υπερασπιστείτε με πίστη και αφοσίωση την ελευθερία και ανεξαρτησία σας», ανέφερε περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία τους εμπιστεύεται και αναμένει ότι θα τιμήσουν τον όρκο τους με αφοσίωση και ευσυνειδησία.

Σε άλλο σημείο της ημερήσιας διαταγής, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ανέφερε ότι η για 45 και πλέον έτη ύπαρξη κατοχικού στρατού, «η συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα, με την οποία θίγονται ζωτικά μας συμφέροντα μας αλλά και στο ότι πλήττονται εθνικά μας συμφέροντα, επιβάλλει τη συνεχή ετοιμότητα για να υπερασπίσετε την εθνική κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας. 

Δεν πρέπει, σημείωσε, να ξεχνούμε ότι πάνω από το 36% της Κύπρου είναι υπό τουρκική κατοχή το βλέμμα μας καθημερινά είναι στραμμένο στον Πενταδάκτυλο, πόθος και στόχος μας είναι να δούμε ελεύθερη την κυπριακή γη.

«Σ’ αυτό τον ιερό στόχο δεσμευόμαστε όλοι. Έχουμε την τιμή ως στρατιώτες στην πατρίδας μας, που μας εμπιστεύεται την υπεράσπιση της. Στην προσπάθεια αυτή έχουμε την υποστήριξη της Πολιτείας και την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Ο σημαντικότερος όμως αρωγός του Έθνους μας είναι η αγάπη η εμπιστοσύνη και η στήριξη των Κυπρίων πολιτών. Οφείλουμε να ανταποδώσουμε τα αισθήματα αυτά . Διαβεβαιώνουμε ότι η ασφάλεια της πατρίδας μας βρίσκεται στα χέρια ικανών και αποφασισμένων στρατιωτών», πρόσθεσε.

Οι Οπλίτες της 2020 ΕΣΣΟ ολοκληρώνουν με αυτή την τελετή το 1ο στάδιο με την περάτωση της βασικής εκπαίδευσης. Στη συνέχεια θα παρουσιασθούν στις μονάδες στις οποίες τοποθετήθηκαν, όπου θα ακολουθήσει περαιτέρω εκπαίδευση – εξειδίκευση ανάλογα με το Σώμα το οποίο θα υπηρετήσουν.

Διαβάστε επίσης: COVID-19 και νεοσύλλεκτοι 2020 ΕΣΣΟ | Χωρίς βαθμοφόρους η φετινή χρονιά και με διαφοροποιημένες διαδικασίες. Καμία επίπτωση στο αξιόμαχο της Ε.Φ

Με το πέρας της ορκωμοσίας, μέσα κλίμα ενθουσιασμού και περηφάνιας, ακολούθησε παρέλαση αγημάτων μπροστά από τους επισήμους. 

Η κάμερα της DEFENCE ReDEFiNED, βρέθηκε στο ΚΕΝ Λεμεσού, για να σας μεταφέρει την εικόνα από την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων. 

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This