ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Προκλητικές χαρακτηρίζει τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα νησιά ο Τούρκος ΥΠΑΜ
Defence Redefined
Published on 09/02/2021 at 16:06

“Έλληνες αξιωματούχοι έχουν πραγματοποιήσει 78 επισκέψεις στα νησιά που βρίσκονται μπροστά μας, δίπλα μας. Αυτές είναι προκλήσεις. Αφού μιλάτε για φιλία, τότε αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά”, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ χαρακτηρίζοντας «προκλητικές» τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στα ελληνικά νησιά.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ακόμη ότι “οι Έλληνες στρατιωτικοποίησαν 16 από τα 23 νησιά που πρέπει να είναι σε καθεστώς αποστρατιωτικοποίησης, παρά τις συνθήκες Λωζάννης και Παρισίων. Ρώτησα την Υπουργό Άμυνας της Γερμανίας, ποιός έχει επεκτατικές βλέψεις; Δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που έχει χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια”.

Ο Χουλούσι Ακάρ υποστήριξε πως “Έλληνας Υπουργός είπε σε Υπουργό της Γερμανίας πως ‘τρεις φορές φτάσαμε στα πρόθυρα πολέμου με την Τουρκία’”. “Βλέπουν όνειρα. Δεν έχουμε ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια”, ανέφερε ο Χουλούσι Ακάρ.

Για το θέμα των S-400, προτείνει το «μοντέλο Κρήτης», δηλαδή την αποθήκευση και χρήση του συστήματος μόνο σε περίπτωση ανάγκης. «Είπαμε στις ΗΠΑ πως είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε στο ίδιο μοντέλο που εφαρμόζεται με τους S-300 στην Κρήτη. Δεν σημαίνει πως θα τα χρησιμοποιούμε συνέχεια τα συστήματα αυτά. Θα χρησιμοποιηθούν μόνο σε περίπτωση απειλής και αυτό το αποφασίζουμε εμείς», δήλωσε.

Για τον νέο Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ο Χουλούσι Ακάρ είπε ότι πρέπει να είναι ρεαλιστής. “Περιμένουμε να συμπεριφερθούν σύμφωνα με το νόμο, τις συμφωνίες και με μία ρεαλιστική πολιτική», είπε ενώ εκτίμησε ότι η τελευταία δήλωση του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ, “ήταν μια άτυχης και αβάσιμη διατύπωση”.

Διαβάστε επίσης: Τέταρτο γεωτρύπανο αγόρασε η Τουρκία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Pin It on Pinterest

Share This