ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) αποκάλυψε το “νέο” του πυροβολικό – VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/11/2020 at 09:30

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του αυτοαποκαλούμενου στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, με βίντεο του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε πριν μια βδομάδα εκπαιδευτικές δραστηριότητες που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων και βολές πυροβολικού με τα “νέα” του αποκτήματα, το νοτιοαφρικανικής κατασκευής πυροβόλο 155 χιλ. G5 και το σερβικής κατασκευής αρθρωτό σύστημα πολλαπλών διαμετρημάτων εκτοξευτών ρουκετών (LRSVM) Morava.

 

Το ρυμουλκούμενο πυροβόλο 155 χιλ. G5 της Denel systems έχει βεληνεκές μεταξύ 30 και 50 Χλμ (με πυρομαχικό VLAP) και υπηρετείτε από 5 άτομα. Διαθέτει βοηθητική πηγή ισχύος για μικρές μετακινήσεις με σκοπό την ταχεία τάξη του η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 2 λεπτά. Τα ΗΑΕ τα οποία ως γνωστό είναι στενός σύμμαχος του Χαλίφα Χάφταρ έχουν προμηθευτεί σύμφωνα με το Janes το υπόψη σύστημα από την Νότιο Αφρική όπως επίσης και την νεότερη αυτοκινούμενη έκδοση του G6.

Το σύστημα Morava το οποίο σχεδιάστηκε από το Σερβικό Στρατιωτικό Τεχνικό Ινστιτούτο (VTI), επιτρέπει τη χρήση ρουκετών διαφορετικού διαμετρήματος.

Συγκεκριμένα μπορεί να εκτοξεύσει 12-16 ρουκέτες 107, 122  και 128 χιλιοστών με εύρος από 8 έως 40 Χλμ συμπεριλαμβανομένων των ρουκετών των συστημάτων Plamen A, Plamen B, Oganj και Grad. Η έκδοση του Morava που εντοπίστηκε στο βίντεο του LNA δίπλα από εκτοξευτή BM-21 Grad, είναι βασισμένη σε στρατιωτικό φορτηγό τύπου FAP 1118 4×4.

Διαβάστε επίσης: Εκσυγχρονισμός του πολλαπλού εκτοξευτή “Oganj” για Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις | VIDEO-PHOTOS

Ο LNA πιθανότατα έλαβε τους εκτοξευτές Morava και τα πυροβόλα G5 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) πριν την επιβολή του εμπάργκο όπλων από τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη. 

Με πληροφορίες από: janes.com, defenceredefined.com.cy

Διαβάστε επίσης: 

Σερβικές Ένοπλες Δυνάμεις | Άσκηση “Joint Action 2020” με έντονο ενδιαφέρον για την Εθνική Φρουρά

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This