ΟΥΚ | Αποφοίτηση 84 Σχολείου Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών
Defence Redefined
Published on 25/05/2024 at 11:10

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, πραγματοποιήθηκε στην Ναυτική Βάση, η τελετή αποφοίτησης των Υποβρύχιων Καταστροφέων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν το 84ο Σχολείο Ομάδων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ).  Στην τελετή παρέστη ο Υπουργός Άμυνας, κ. Βασίλης Πάλμας, o Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ), Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου άμυνας. κ. Αντρέας Λουκά, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, η ιεραρχία του ΓΕΕΦ, αντιπροσωπεία στελεχών, καθώς επίσης και  οι οικογένειες των νέων βατραχανθρώπων. 

Η τελετή αποφοίτησης και η απονομή του διακριτικού σήματος των ΟΥΚ, αποτελεί το επιστέγασμα της απαιτητικής και επίμονης εκπαίδευσης, την οποία παρακολουθούν όσοι επιλέξουν να υπηρετήσουν στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών. 

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός, αφού συνεχάρη τους νέους Υποβρύχιους Καταστροφείς, τους προέτρεψε να συνεχίσουν να εκπαιδεύονται αδιάκοπα, με την ίδια ένταση, αφού η διαρκής προσπάθεια για βελτίωση των ικανοτήτων ενός εκάστου αποτελεί μονόδρομο. Τους συμβούλευσε επίσης να πορευθούν στην δύσκολη πορεία που επέλεξαν με σύνεση και λογική όπως καθορίζει το ρητό που κοσμεί το μπράτσο τους, «ΡΩΜΗ ΜΕΤΑ ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ». 

Στην συνέχεια ο Αρχηγός, τόνισε στους νέους ΟΥΚάδες ότι, αν και λίγοι, προορίζονται μόνο για τα δύσκολα. Πρέπει να είναι αποφασισμένοι να εκτελέσουν με σθένος την αποστολή τους οπουδήποτε, οποτεδήποτε και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τις οικογένειες τους και τους κάλεσε να νιώθουν υπερήφανοι που τα παιδιά τους υπηρετούν σε αυτό το επίλεκτο τμήμα της ΕΦ.

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΥΠΑΜ

Διαβάστε επίσης: Συνεκπαίδευση βατραχανθρώπων Κύπρου και ΗΠΑ – Δημιουργία ελικοδρομίου και άφιξη του Arleigh Burke

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This