Ουκρανία | Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Αβντιίβκα – Σφοδρές μάχες
Defence Redefined
Published on 09/02/2024 at 14:15

Ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν στην πόλη Αβντιίβκα της ανατολικής Ουκρανίας, που πολιορκείται από τα μέσα Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ουκρανικός στρατός, συμπληρώνοντας πως μαίνονται μάχες στην περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν να καταλάβουν την Αβντιίβκα, στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο εργοστάσιο οπτάνθρακα και η οποία θεωρείται πύλη προς την κατεχόμενη πόλη Ντονέτσκ, 20 χιλιόμετρα ανατολικότερα.

Ο δήμαρχος Βιτάλι Μπαράμπας είπε ότι στην Αβντιίβκα απομένουν πλέον 941 κάτοικοι από τους περίπου 32.000 που είχε η πόλη προπολεμικά. Η Αβντιίβκα είχε τεθεί υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών για σύντομο χρονικό διάστημα το 2014, αλλά ανακαταλήφθηκε από τον ουκρανικό στρατό, που τη μετέτρεψε σε οχυρό. Σε δηλώσεις του στην ουκρανική τηλεόραση, ο Μπαράμπας δεν είχε κρύψει νωρίτερα την ανησυχία του διότι η κατάσταση γινόταν όλο και πιο δύσκολη για τα στρατεύματα που υπερασπίζονταν την πόλη του.

Ενδεχόμενη κατάληψη της Αβντιίβκα θα χαιρετιστεί από το Κρεμλίνο ενόψει των εκλογών του επόμενου μήνα στη Ρωσία στις οποίες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρείται στην πράξη βέβαιο πως θα εξασφαλίσει την επανεκλογή του.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Ο Ζελένσκι απέπεμψε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This