Ουκρανία | Έφτασαν τα πυρομαχικά διασποράς από τις ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 13/07/2023 at 19:43

Η Ουκρανία έχει παραλάβει πυρομαχικά διασποράς, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, σε διάστημα λιγότερο της μιας εβδομάδας αφότου οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα παραδώσουν στην Ουκρανία τέτοιου είδους πυρομαχικά.

Ο Βαλέρι Σέρτσεν, εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης της μονάδας «Τάβρια» στην νότιο Ουκρανία, επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που έκανε στο CNN ο διοικητής της μονάδας «Τάβρια», στρατηγός Ολεξάντρ Ταρνάφσκι , ότι η Ουκρανία μόλις παρέλαβε πυρομαχικά διασποράς αλλά δεν τα έχει χρησιμοποιήσει ακόμη.

Τα πυρομαχικά διασποράς είναι στα χέρια των αμυντικών δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Σέρτσεν στην ουκρανική τηλεόραση χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σημείωσε πως μόλις έχουν παραληφθεί και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμα ενώ τόνισε πως η Ρωσία αντιλαμβάνεται πως δίνουν ένα πλεονέκτημα στην Ουκρανική πλευρά καθώς στόχος είναι η αποχώρηση ρωσικών δυνάμεων στις περιοχές που θα χρησιμοποιηθούν.

Ο Ταρνάφσκι δήλωσε ότι η ανώτερη ηγεσία του ουκρανικού στρατού θα αποφασίσει για τις περιοχές του εδάφους όπου μπορεί να χρησιμοποιηθούν, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό όπλο. Υπογράμμισε τους περιορισμούς στη χρήση των πυρομαχικών, λέγοντας ότι η χρήση τους απαγορεύεται σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, ακόμη και αν αυτές καταλαμβάνονται από ρωσικές δυνάμεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν στις 7 Ιουλίου ότι θα στείλουν στο Κίεβο πυρομαχικά διασποράς ως μέρος ενός πακέτου στρατιωτικής βοήθειας 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σκοπός είναι να ενισχυθεί η Ουκρανική αντεπίθεση.

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Γαλλία | Στέλνει πυραύλους SCALP στην Ουκρανία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This