ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2022 | Αρχίζει ανήμερα της επετείου έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ η Πανελλήνια Άσκηση Εφέδρων
Defence Redefined
Published on 31/03/2022 at 12:00

Το διάστημα 1-3 Απριλίου θα διεξαχθεί στο Σιδηρόκαστρο Σερρών η μεγάλη πανελλήνια άσκηση εφέδρων “Μακεδονομάχος” που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ).

Η άσκηση φέρει ιδιαίτερους συμβολισμούς για την Κύπρο φέτος, καθώς θα αρχίσει 1η Απριλίου, ανήμερα της επετείου έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, ενώ επίσης το Σιδηρόκαστρο Σερρών είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα και ο τόπος που έχουν ταφεί τα λείψανα του ηρωικού Ταγματάρχη Γεώργιου Κατσάνη, όπου ως διοικητής της 33ης Μοίρας Καταδρομών έπεσε μαχόμενος κατά των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο το μαύρο καλοκαίρι του 1974. 

Στην άσκηση συμμετέχουν κάθε χρόνο και περίπολα μάχης με Κύπριους έφεδρους Καταδρομείς οι οποίοι αποσπούν διακρίσεις, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο μαχητικής ικανότητας και επιχειρησιακής ετοιμότητας που μπορούν να φτάσουν οι έφεδροι. Η σκληρή και συνεχής εθελοντική δουλειά των εφέδρων οι οποίοι θυσιάζουν χρόνο, κόπο και χρήμα για να φτάσουν χε υψηλά επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας οφείλει να αξιοποιηθεί και να ενισχυθεί από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας. 

Διαβάστε επίσης: “Μακεδονομάχος 2021” | Διακρίσεις για τους Κύπριους έφεδρους καταδρομείς – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This