ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΟΚ | Απονομή Πράσινου Μπερέ στους ΣΥΟΠ Καταδρομείς – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 17/12/2021 at 18:30

Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021, πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «Αντγου Γεώργιου Κατσάνη» στο Σταυροβούνι, η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ στους ΣΥΟΠ καταδρομείς. Οι ΣΥΟΠ καταδρομείς της 8ης Σειράς ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Καταδρομών.

Η βασική εκπαίδευση των καταδρομέων περιελάμβανε εξοικείωση με τον ατομικό οπλισμό, αντικείμενα καταδρομικών και ειδικών επιχειρήσεων, εκπαίδευση σε εκρηκτικά και Α΄ Βοήθειες μάχης, ορεινό αγώνα ενώ χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό σωματικής και ψυχικής καταπόνησης. Οι νέοι ΣΥΟΠ ΛΟΚατζήδες αναμένεται με τον επαγγελματισμό, την σκληρή εκπαίδευση και το πνεύμα που χαρακτηρίζει τους καταδρομείς να συνεισφέρουν τα μέγιστα κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους προς την πατρίδα.

Στην Ημερησία Διαταγή του ο Διοικητής της Διοίκησης ΚΔ, Σχης Λούκας Χατζηκωστάντας  τόνισε προς τους νέους ΚΔ ότι η απονομή των διακριτικών σημάτων και του πράσινου μπερέ, αποτελεί μόνο την αρχή μίας δύσκολης αλλά ταυτόχρονα όμορφης διαδρομής. Καλούνται δε στη συνέχεια να τη συνεχίσουν με θάρρος, προκειμένου να παραμείνουν στην οικογένεια των ΚΔ καθότι το ρητό που χαρακτηρίζει  τις Μονάδες της ΔΚΔ είναι το: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΜΕΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ». Τους επισήμανε επίσης την υποχρέωση  να ενστερνιστούν το πνεύμα των ΚΔ, να αφοσιωθούν στην αποστολή τους και να φανούν αντάξιοι των προκατόχων τους και των ηρώων που προσέφεραν στο βωμό της ελευθερίας της πατρίδας ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή. 

Ο Αρχηγός της ΕΦ, σε χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους νέους ΣΥΟΠ καταδρομείς για την ολοκλήρωση της επιπονης εκπαίδευσης τους, ανέφερε ότι  το πράσινο μπερέ που παρέλαβαν καθώς και το έμβλημα της τόλμης και της νίκης που κοσμεί πλέον το μπράτσο τους, καταδεικνύει άτομα με μεγάλα ψυχικά αποθέματα και σωματική αντοχή, έτοιμα να υπερασπιστούν, εφόσον απαιτηθεί την Κυπριακή Δημοκρατία, υιοθετώντας το « Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ». Τους επισήμανε ότι Φάρος και παράδειγμά τους,  πρέπει να είναι η θυσία των προκατόχων τους στις βουνοκορφές του Πενταδακτύλου, του Κατσάνη και του Κατούντα οι οποίοι μαζί με τους στρατιώτες τους σήκωσαν στους ώμους τους την εθνική μας υπερηφάνεια και άφησαν μεγάλη παρακαταθήκη για το πως πολεμά ο καταδρομέας.

Καταλήγοντας τους υπενθύμισε ότι ως ΚΔ κατά την εκτέλεση της αποστολής τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με συνθήκες ασυνήθιστες για την ανθρώπινη φύση. Ως εκ τούτου το γεγονός ότι η εθελοντική ένταξη τους στις δυνάμεις ΚΔ αποτέλεσε συνειδητή επιλογή, καταδεικνύει ότι στο πρόσωπο τους μπορούμε να δούμε αυτούς τους ανθρώπους που ψάχνουμε. Κλείνοντας ο Αρχηγός της ΕΦ, συνεχάρη το Διοικητή και τα στελέχη της ΔΚΔ και των Μονάδων της  τόσο για την υλοποίηση της εκπαίδευσης όσο και για την άψογη οργάνωση της τελετής, που δεικνύουν το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ηθικού των ΚΔ και τους ευχήθηκε να έχουν την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου σε κάθε αποστολή τους.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΛΟΚ | Απονομή Πράσινου Μπερέ στους νέους Καταδρομείς – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This