Λιμενικό Σώμα | Έτοιμα να επιχειρήσουν ξανά 13 εναέρια μέσα
Defence Redefined
Published on 25/08/2022 at 11:00

Ολοκληρώνεται η αποκατάσταση έξι ελικοπτέρων και επτά αεροσκαφών του Λιμενικού Σώματος και πλέον θα είναι έτοιμα να βάλουν ρότα για την φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας, από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τα έτη 2020-2021 υλοποιήθηκε η προμήθεια και παραλήφθηκαν υλικά, ανταλλακτικά και αναλώσιμα απευθείας από την NSPA (NATO Support and Procurement Agency, Υπηρεσία Υποστήριξης και Προμηθειών του ΝΑΤΟ) συνολικής αξίας περίπου 500.000 ευρώ.

Επίσης, για να εξασφαλιστεί η αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη τεχνική και εφοδιαστική υποστήριξη της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων του Λιμενικού σε βάθος χρόνου (3+2 έτη), η NSPA προέβη σε διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης των εναέριων μέσων.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αποδέχτηκε την οικονομική προσφορά της NSPA για την παροχή ολοκληρωμένης τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης των έξι ελικοπτέρων του Λιμενικού για χρονικό διάστημα τριών ετών με δικαίωμα παράτασης μέχρι δύο επιπλέον έτη και στις 18 Αυγούστου η NSPA κατακύρωσε τα αποτελέσματα της διαγωνιστικής διαδικασίας, ενώ, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, υπογράφεται η σύμβαση με το ανάδοχο.

Αντίστοιχη διαδικασία εξελίσσεται και για τα επτά αεροσκάφη με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης τον Οκτώβριο 2022.

Διαβάστε επίσης: Έβρος | Στην τελική ευθεία ο φράχτης – Το σύστημα Roborter

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης σε δήλωσή του ανέφερε:

“Το Λιμενικό Σώμα βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών σε κάθε γωνιά των ελληνικών θαλασσών.

Στον αγώνα αυτό ιδιαιτέρως σημαντικός είναι ο ρόλος των επιχειρησιακών μέσων, πολύ περισσότερο των εναέριων, που παρέχουν σαφές πλεονέκτημα στην επιτήρηση του θαλάσσιου επιχειρησιακού πεδίου.

Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μου, έδωσα εντολή να τερματιστεί η εικόνα της επιχειρησιακής απραξίας του συνόλου σχεδόν των εναέριων μέσων του λιμενικού.

Θέσαμε υγιείς βάσεις για να αντιστρέψουμε τη ζοφερή εικόνα ετών και σήμερα βρίσκομαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι με την υπογραφή των συμβάσεων τεχνικής και εφοδιαστικής υποστήριξης των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων, πολύ σύντομα, τα εναέρια μέσα θα είναι και πάλι έτοιμα να επιχειρήσουν, συμβάλλοντας στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας και στον αγώνα για την καταπολέμηση κάθε παράνομης δράσης στις θάλασσές μας”.

Πηγή: CNN Greece

Διαβάστε επίσης: Μηταράκης | Επέκταση 80 χλμ του φράχτη στον Έβρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This