Κ. Μητσοτάκης | Η Ελλάδα στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 27/02/2022 at 13:30

Η Ελλάδα θα στείλει στρατιωτικό υλικό για ενίσχυση των Ουκρανικών δυνάμεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα πως πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τη στρατιωτική εικόνα στην Ουκρανία. Με απόφασή του, η Ελλάδα ανταποκρινόμενη στο αίτημα της Ουκρανίας, σε συνεννόηση με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, τους εταίρους της στην Ε.Ε. και δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη της στον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό, αποστέλλει εντός της ημέρας, αμυντικό υλικό με 2 C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία.

Επίσης εντός της ημέρας θα αποσταλεί σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς. Στη σύσκεψη μετείχαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και η Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ επικαλούμενος πηγές, στο αμυντικό υλικό που στέλνει η Ελλάδα στην Ουκρανία, περιλαμβάνονται πυρομαχικά, τυφέκια καλάσνικοφ, και αντιαρματικά όπλα μάλλον Ρωσικής κατασκευής.

Η απόφαση της Ελλάδας να αποστείλει αμυντικό υλικό και να λάβει έτσι πιο ενεργό μέρος στο Ουκρανικό, έρχεται μετά τον θάνατο 10 Ελλήνων ομογενών μέχρι στιγμής στην περιοχή της Μαριούπολης, γεγονός που πιθανό να ενίσχυσε την απόφαση της Ελληνική κυβέρνησης. Αν και η Ρωσική πρεσβεία με ανακοίνωση της αναφέρει πως οι Έλληνες ομογενείς δεν έπεσαν νεκροί από Ρωσικές επιθέσεις αλλά από Ουκρανικές ένοπλες ομάδες. Το Ελληνικό ΥΠΕΞ, από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τις επιθέσεις κατά αμάχων που οδήγησαν και στον θάνατο των Ελλήνων ομογενών, κατηγορώντας ευθέως την Ρωσική πλευρά. 

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Αποχώρηση του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας από το Κίεβο – Ουκρανοί πρόσφυγες εγκαταλείπουν τη χώρα

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This