Κύπρος | Πρόβλημα με τα παράνομα όπλα από τα κατεχόμενα
Defence Redefined
Published on 13/05/2024 at 17:34

Το πρόβλημα της εισαγωγής παράνομων όπλων από τις κατεχόμενες περιοχές στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου γίνεται εντονότερο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Κύπρου, κ. Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε σήμερα στην εκπομπή “Μεσημέρι και κάτι” του τηλεοπτικού σταθμού Sigma, πως τα πυροβόλα όπλα όπως πιστόλια τα οποία χρησιμοποιούνται από το οργανωμένο έγκλημα για απόπειρες δολοφονίας και άλλες εγκληματικές ενέργειες προέρχονται από τα κατεχόμενα.

Όπως ανέφερε ο κ. Ανδρέου στον δημοσιογράφο Χρίστο Μιχάλαρο, το μεγάλο μας πρόβλημα είναι τα κατεχόμενα και η πράσινη γραμμή όπου οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει τον οπλισμό στις ελεύθερες περιοχές. Ενδεικτική περίπτωση η πρόσφατη σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού ο οποίος είχε στην κατοχή του έμφορτο πιστόλι ο οποίος μάλιστα προσπάθησε και να το χρησιμοποιήσει ενώ τελικά αφοπλίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας. Οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα πως το προμηθεύτηκε από τα κατεχόμενα.

Επίσης πριν μέρες σε έρευνα που έγινε σε υποστατικό στην Λευκωσία κατασχέθηκαν δύο όπλα, ένα περίστροφο και ένα πιστόλι για τα οποία επίσης υπάρχουν πληροφορίες πως προέρχονται από τις κατεχόμενες περιοχές. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας δήλωσε πως κύρια είσοδος παράνομου οπλισμού, κυρίως πυροβόλων όπλων όπως περίστροφα και πιστόλια είναι οι κατεχόμενες περιοχές.

Με πληροφορίες από: Sigma

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: Σύλληψη δύο προσώπων για παράνομη είσοδο από τα κατεχόμενα – Χρηματικές αμοιβές για τις μεταφορές

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This