ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατάταξη ΕΣΣΟ 2020 | Κανονικά τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου
Defence Redefined
Published on 07/05/2020 at 15:41

Η κατάταξη νεοσυλλέκτων της ΕΣΣΟ 2020 θα γίνει κανονικά τον Ιούλη στη βάση διαδικασιών που θα διασφαλίζουν την υγεία των νέων εθνοφρουρών, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας Μαρίνος Σιζόπουλος στο ΚΥΠΕ, μετά από την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης κατά την οποία η Επιτροπή της Βουλής, ενημερώθηκε από τον Υπουργό Αμυνας και αξιωματούχους, για τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τον τρόπο και τη διαδικασία που θα γίνει η κατάταξη των νεοσυλλέκτων για τη νέα ΕΣΣΟ 2020.

Στην τηλεδιάσκεψη η Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ενημερώθηκε για την κατάταξη των νεοσυλλέκτων από τον Υπουργό Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Γεώργιο Γεωργίου, τον Αρχηγό ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη και τον Υπαρχηγό ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Κώστα Χρυσηλίου.

Ερωτηθείς αν κατά τη τηλεδιάσκεψη ηγέρθη θέμα κατοχής G3 από τους εφέδρους ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «έγινε μια πρώτη αδρομερής ενημέρωση».

Ο κ. Σιζόπουλος είπε αναφορικά με την κατάταξη των νεοσυλλέκτων ότι τόσο ο Υπουργός Άμυνας όσο και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας, ο Αρχηγός και Υπαρχηγός του ΓΕΕΦ ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής για τις συγκεκριμένες διαδικασίες τις οποίες προτίθενται να ακολουθήσουν έτσι ώστε η κατάταξη να γίνει κατά τρόπο ομαλό και προπάντων να μην υπάρξει διακύβευμα όσον αφορά την υγεία την νεοσυλλέκτων.

Τα μέλη της Επιτροπής υπέβαλαν ερωτήσεις και εισηγήσεις, είπε ο κ. Σιζόπουλος, σημειώνοντας ότι «μέσα από τη συνεδρία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά ότι υπάρχει μια αρμονική συνεργασία των μελών της Επιτροπής ‘Αμυνας με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία για την αντιμετώπιση και επίλυση ζητημάτων που άπτονται της Άμυνας της πατρίδας μας».

Ερωτηθείς αν η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τις λεπτομέρειες που αφορούν την κατάταξη, ανέφερε ότι το σώμα ενημερώθηκε ότι έχουν καθοριστεί οι  φάσεις, επειδή η διαδικασία της κατάταξης θα γίνει κατά φάσεις, και για τα χρονοδιαγράμματα της κάθε φάσης.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό μπορούμε να πούμε ότι είναι πολύ σωστός και από εκεί και πέρα αναμένουμε ότι η υλοποίηση και εφαρμογή του συγκεκριμένου σχεδιασμού θα είναι το ίδιο θετική και αποδοτική, σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας.

Κληθείς να αναφέρει εάν υπάρχει χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης της διαδικασίας, είπε ότι με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή η ολοκλήρωση της διαδικασίας θα γίνει τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου όπως ακριβώς θα γινόταν αν δεν είχαμε τα συγκεκριμένα προβλήματα με την πανδημία και θα γινόταν κανονικά η κατάταξη.

Διευκρίνισε ότι αυτό που διαφοροποιείται είναι κυρίως η διαδικασία υποβολής των διαφόρων πιστοποιητικών για τη μοριοδότηση και η διαδικασία της κατάταξης που αφορά θέματα εκπαίδευσης στην οποία θα υπάρξουν κάποιες διαφοροποιήσεις προσαρμοσμένες στα καινούργια δεδομένα που διαμορφώθηκαν λόγω πανδημίας.

Πρόσθεσε πως γίνεται αντιληπτό ότι το θέμα με το τελευταίο επεισόδιο στο οποίο υπήρξε θανάσιμος τραυματισμός με G3, τυγχάνει χειρισμού από την Αστυνομία και ως εκ τούτου δεν είναι θέμα που μπορεί να συζητηθεί σε βάθος στο πλαίσιο μιας τηλεδιάσκεψης.

Υπενθυμίζουμε πως σε δημοσίευμα μας στις 30/04, υπερτονήσαμε πως το μόνο δεδομένο το οποίο διαφοροποιείται σε σχέση με προηγούμενες χρονιές είναι η ηλεκτρονική υποβολή των επιθυμιών για επιλογή όπλου-σώματος στους διάφορους κλάδους της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και των δικαιολογητικών των στρατευσίμων.

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά και COVID-19 | Η αποτίμηση της κατάστασης και το πλάνο κατάταξης των νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This