ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Κακοκαιρία “Ελπίδα” | Πολύτιμη η προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 25/01/2022 at 19:26

Πολύτιμη και πολυεπίπεδη είναι σε μια ακόμα δοκιμασία από φυσικά φαινόμενα η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτεία.

Εδώ και 20 περίπου ώρες που η κυβέρνηση έχει ζητήσει τη συνδρομή του Στρατού για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας “Ελπίδα” που έπληξε με σφοδρότητα την Αττική, άνδρες και γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκονται επί ποδός και βοηθούν με κάθε τρόπο και μέσο συμπολίτες μας που έχουν ανάγκες.

Εκτός φυσικά από τα μέσα, μηχανήματα σκαπτικά, φορτηγά, ερπυστριοφόρα, οχήματα ικανά να μετακινηθούν στα χιόνια, οι Ένοπλες Δυνάμεις βρέθηκαν δίπλα στους πολίτες που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, αλλά και άλλους δρόμους της Αττικής, προσφέροντας φαγητό, νερό, κουβέρτες, ρούχα, ακόμα και καύσιμα σε αυτούς που ήταν στο όριο για να μείνουν.

Όσο για τους απεγκλωβισμούς, τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά της άμεσης και ουσιαστικής παρέμβασης των Ενόπλων Δυνάμεων που για ακόμη φορά προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην Πολιτεία.

Διαβάστε επίσης: Αστυνομία Κύπρου | Διάσωση παιδιών από χαράδρα στο Τρόοδος – Το ειδικοποιημένο όχημα HUSKY

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η συνολική συμμετοχή προσωπικού και μέσων ΕΔ σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού οχημάτων, φαίνεται παρακάτω:

– Έξοδος Λ.Κύμης (10), 2 οχήματα με 8 άτομα με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί 1 όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Πεντέλης (12), 9 οχήματα με 44 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 6 οχήματα με 20 άτομα.

– Έξοδος Κηφισίας (11), 8 οχήματα με 34 άτομα και 2 Μηχανήματα (1 Φορτωτής Γαιών, 1 Ισοπεδωτής Γαιών), με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων και τον εκχιονισμό Αττικής Οδού. Έχει αποδεσμευτεί 1 όχημα με 4 άτομα.

– Έξοδος Δουκίσσης Πλακεντίας (13), 6 οχήματα με 35 άτομα, με έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 2 οχήματα με 4 άτομα.

-Έξοδος Μαραθώνα (15), 5 οχήματα με 61 άτομα και έργο τον απεγκλωβισμό οχημάτων, την διανομή τροφίμων και κουβερτών.

– Έξοδο Κάντζας (17), 3 οχήματα με 31 άτομα με έργο την διανομή τροφίμων, κουβερτών. Έχουν αποδεσμευτεί 2 οχήματα με 10 άτομα.

– Έξοδος Παιανίας (18), 1 όχημα με 5 άτομα και έργο την διανομή τροφίμων. Έχει αποδεσμευτεί.

– Περιοχή Α/Δ ΔΑΑΕΒ, 1 μηχάνημα (Ισοπεδωτής Γαιών) με έργο τον εκχιονισμό.

  1. Συνολικά διατέθηκαν στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού 232 άτομα, 38 οχήματα και 3 μηχανήματα. Συνολικά διανεμήθηκαν 1040 κουβέρτες, 4500 μπουκάλια νερό, 570 μερίδες φαγητό, 120 σάντουιτς, 200 κρουασάν, 160 σοκολάτες και 40 κονιάκ.
  2. Σταδιακά τα παραπάνω τμήματα θα αντικατασταθούν όπου απαιτείται με μέριμνα των εμπλεκομένων.
  3. Επιπρόσθετα σε συντονισμό με ΕΣΚΕΔΙΚ, κινούνται ήδη από 05:30, 5 οχήματα με τρόφιμα και νερό στις εξόδους Δουκίσσης Πλακεντίας (1 όχημα) , Μαραθώνος (2 οχήματα) και Κάντζας (2 οχήματα), για διανομή σε εγκλωβισμένους.

    Διαβάστε επίσης: VIDEO | Αστυνομικός σηκώνει στα χέρια και απεγκλωβίζει γυναίκα οδηγό

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σκάφος με 19 παράτυπους μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο – Σύλληψη δύο φερόμενων διακινητών

Σκάφος με 19 παράτυπους μετανάστες ανοικτά του Κάβο Γκρέκο – Σύλληψη δύο φερόμενων διακινητών

Σκάφος με 19 παράτυπους μετανάστες, όλοι άντρες εκ των οποίων έξι ανήλικοι, εντοπίστηκε στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο. Η Αστυνομία συνέλαβε τους δύο φερόμενους διακινητές, ενώ η περιοχή του Κάβο Γκρέκο παραμένει σημείο παράνομης εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Προσφορά της Κύπρου τα νέα εστιατόρια και η αίθουσα ψυχαγωγίας της ΣΜΥ – VIDEO και Φωτογραφίες

Ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς παρευρέθηκαν στα εγκαίνια των νέων εστιατορίων και αίθουσας ψυχαγωγίας της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, που αποτελούν προσφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας…

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ερντογάν | Ανακοίνωσε την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων για δημιουργία “ζώνης ασφαλείας”

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωση την έναρξη νέων στρατιωτικών επιχειρήσεων που παραπέμπουν σε εκκαθάριση και ίσως κατάληψη εδάφους στα νότια σύνορα της χώρας…

Pin It on Pinterest

Share This