ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Αστυνομία Κύπρου | Διάσωση παιδιών από χαράδρα στο Τρόοδος – Το ειδικοποιημένο όχημα HUSKY
Defence Redefined
Published on 11/01/2022 at 19:01

Επιτυχής επιχείρηση διάσωσης παιδιών από χαράδρα στο χιονισμένο Τρόοδος από τις Αστυνομικές Δυνάμεις. Ο πολίτης που κάλεσε της αστυνομία για την διάσωση των παιδιών του απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή όπου ευχαριστεί τον Σταθμάρχη Τροόδους και τους αστυνομικούς για την γρήγορη και επιτυχή ανταπόκρισή τους. Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή την οποία δημοσίευσε η Αστυνομία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Αγαπητοί κύριοι,

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σταθμάρχη Τροόδους Η. Π. και τους Αστυνομικούς Α. Π. και Γ. Σ. για τη γρήγορη και επιτυχή διάσωση των παιδιών μας από χαράδρα χθες στο Τροοδος. Μετά από το τηλεφώνημα μου στο 112, η ανταπόκριση ήταν άμεση και ο Σταθμάρχης Τροόδους Η. Π. ήταν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνια μαζί μου ώσπου και ήρθε για τη διάσωση με το ειδικό όχημα χιονιού. Εκτίμησα επίσης το ενδιαφέρον του Σταθμ. Η.Π. που ξανά τηλεφώνησε το απόγευμα και το βράδυ για να διαβεβαιωθει ότι είναι καλά στην υγεία τα παιδια.

Με πολλή εκτίμηση

Κ…..”

Το ειδικό όχημα HUSKY της Αστυνομίας

Όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία που δημοσίευσε η Αστυνομία στην συγκεκριμένη ανάρτηση, στην επιχείρηση χρησιμοποιήθηκε και το ερπυστριοφόρο όχημα διάσωσης τύπου HUSKY.

Το όχημα HUSKY της Ιταλικής εταιρείας Prinoth, διαθέτει αρκετή ισχύ και ευελιξία για τις απαιτητικές αποστολές για τις οποίες προορίζεται. Είναι διαθέσιμο σε αρκετές εκδόσεις και χρησιμοποιείται από διοάφορες υπηρεσίες. Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να μεταφέρει υλικά και μέχρι 9 άτομα σε δύσβατο χιονισμένο έδαφος. Η τελευταία έκδοση του φέρει κινητήρα ισχύος 231 HP (170 kW).

Πέραν τούτων υπάρχει επίσης δυνατότητα ενίσχυσης του με ειδική λεπίδα και εκκαθαριστικό χιονιού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης για άνοιγμα μονοπατιών σε χιονοδρομικά και άλλα ορεινά κέντρα. 

Διαβάστε επίσης: VIDEO | Αστυνομικός σηκώνει στα χέρια και απεγκλωβίζει γυναίκα οδηγό

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This