Η Ρωσία αυξάνει το στράτευμα κατά 137.000 – Επιπλέον 3 δις στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 25/08/2022 at 15:46

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε σήμερα διάταγμα για την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας κατά 137.000 στρατιωτικούς, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti.  

Η αύξηση αυτή σημαίνει ότι το μέγεθος των ενόπλων δυνάμεων θα φθάσει από το 1,9 στα 2,04 εκατομμύρια άτομα. Το διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, το στρατιωτικό προσωπικό με την προσθήκη των 137.000 στρατιωτικών θα φθάσει  το 1,15 εκατομμύριο άτομα, θα τεθεί σε ισχύ από 1ης Ιανουαρίου. 

Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, ανήγγειλαν το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους σχεδόν 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν.

Η αμερικανική στρατιωτική βοήθεια των 2,98 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αποκτήσει αμυντικά αντιαεροπορικά συστήματα, συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αντιαεροπορικά συστήματα και ραντάρ για να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσει να αμύνεται μακροπρόθεσμα, δηλώνει ο Τζο Μπάιντεν στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: ΕΕ | Πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης για τον Ουκρανικό στρατό

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This