ΕΕ | Πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης για τον Ουκρανικό στρατό
Defence Redefined
Published on 23/08/2022 at 15:18

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανακοίνωσε πως η ΕΕ προτίθεται να συμβάλει στην εκπαίδευση των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων μέσω ενός μεγάλου προγράμματος εκπαίδευσης. Η δήλωση του Ύπατου Αρμοστή της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας έγινε την Δευτέρα 22/8 σε συνέντευξη Τύπου στην ισπανική πόλη Σανταντέρ.

Όπως δήλωσε ο Μπορέλ, το πρόγραμμα αυτό δεν πρέπει να γίνεται στην Ουκρανία αλλά σε κάποια γειτονική χώρα. Το θέμα θα συζητηθεί περαιτέρω στην σύνοδο των Υπουργών Άμυνας της ΕΕ που θα αρχίσει την επόμενη Δευτέρα στην Πράγα. 

Από τον Ιούνιο, ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρόσφερε στην Ουκρανία ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης, όπου διευκρίνισε πως ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να εκπαιδεύει έως και 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες κάθε 120 ημέρες. Το πρόγραμμα έχει ήδη αρχίσει και οι πρώτοι Ουκρανοί στρατιωτικοί θα επιστρέψουν σύντομα πίσω από την εκπαίδευση τους στο ΗΒ. Για τις ανάγκες του συγκεκριμένου προγράμματος εκπαίδευσης, ο στρατός του ΗΒ προμηθεύεται τυφέκια Σοβιετικής και Κινεζικής ακόμα κατασκευής. 

*Πηγή φωτογραφίας τίτλου: Frank Augstein/AP

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Ανακοίνωσε τον θάνατο 9000 στρατιωτών από την έναρξη του πολέμου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This