Η ΚΟΕ του ΚΕΝΑΠ/NMIOTC εκπαιδεύει στελέχη της Σενεγάλης, της Σομαλίας, του Τζιμπουτί και της Υεμένης
Defence Redefined
Published on 23/02/2022 at 15:56

Το ΓΕΕΘΑ δημοσιοποίησε φωτογραφικό υλικό από την εκπαίδευση σε αντικείμενα ναυτικής αποτροπής που παρείχαν τα στελέχη της Κινητής Ομάδας Εκπαίδευσης του ΚΕΝΑΠ/NMIOTC στην άσκηση IMX/CE 2022 στο Τζιμπουτί.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 4 έως την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Τζιμπουτί από τις US Naval Forces Africa (US – NAVAF), η Διεθνής Ναυτική Άσκηση με την επωνυμία «International Maritime Exercise Cutlass Express 2022» (IMX/CE 2022). Στην Άσκηση συμμετείχαν 60 χώρες και Διεθνείς Οργανισμοί από την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ευρώπη, καθώς και Κινητή Ομάδα Εκπαίδευσης (ΚΟΕ) του ΚΕΝΑΠ/NMIOTC (Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής/NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre).

H IMX/CE 2022 είναι μεγάλης κλίμακας διεθνής ναυτική Άσκηση που διεξάγεται στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία συνδυάστηκε με πολυεθνική Άσκηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αποσκοπεί στην επαύξηση της διαλειτουργικότητας και των συνεργιών των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και στην ενίσχυση των ναυτικών δεσμών τους.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη | Βομβαρδισμοί ως απάντηση για την επίθεση στα ΗΑΕ – Τουλάχιστον 23 νεκροί

Κατά την διάρκεια της Άσκησης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση από στελέχη της ΚΟΕ/ΚΕΝΑΠ/NMIOTC σε συνολικά 78 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Σενεγάλης, της Σομαλίας, του Τζιμπουτί και της Υεμένης επί αντικειμένων Ναυτικής Αποτροπής. Η εν λόγω εκπαίδευση αποσκοπούσε στην αφομοίωση των εφαρμοζόμενων τακτικών κατά την εκτέλεση επιχειρήσεων νηοψίας, καθώς και στην εξοικείωση των εκπαιδευμένων με το θαλάσσιο περιβάλλον, κατά την διεξαγωγή τους.

Η συμμετοχή της Κινητής Ομάδας Εκπαίδευσης του ΚΕΝΑΠ/NMIOTC στην πολυεθνική Άσκηση «ΙΜΧ/CE 2022» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ σε ό,τι αφορά στις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συμβάλει στην προβολή των δυνατοτήτων να παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε διεθνές περιβάλλον.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ 

Διαβάστε επίσης: Αεροπορική επιδρομή ΗΠΑ στη Σομαλία, η πρώτη επί προεδρίας Μπάιντεν, κατά της Αλ Κάιντα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This