ΗΒ | Το σύστημα RFDEW καταστρέφει drones με χρήση ραδιοκυμάτων με χαμηλό κόστος
Defence Redefined
Published on 17/05/2024 at 18:29

Το Υπουργείο Άμυνας του ΗΒ ανακοίνωσε πως βρίσκεται υπό ανάπτυξη ένα νέο σύστημα αντιμετώπισης με επανδρωμένων αεροσκαφών τύπου Radio Frequency Directed Energy Weapon (RFDEW).

Το εν λόγω σύστημα, μπορεί θα χρησιμοποιείται για να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να εμπλέκεται με μη επανδρωμένες απειλές σε ξηρά, αέρα και θάλασσα. Η εμπλοκή με τον στόχο θα γίνεται σε απόσταση έως και 1 χλμ, ενώ βρίσκεται υπό ανάπτυξη έκδοση με αυξημένη εμβέλεια. Η κατάρριψη γίνεται με την χρήση ραδιοκυμάτων τα οποία θα αδρανοποιούν τα ηλεκτρονικά των εχθρικών drones ή ακόμα και οχημάτων.

Το κόστος ανά “βολή” υπολογίζεται στις δέκα λίρες αγγλίας (11,69 ευρώ). Μπορεί να επιχειρήσει με μόνο έναν χειριστή ενώ μπορεί να ενσωματωθεί σε αρκετά στρατιωτικά οχήματα και πλατφόρμες.

Η ομάδα που ασχολείται με την ανάπτυξη του συστήματος αποτελείται από το εργαστήριο Defence Science and Technology Laboratory (Dstl) και Defence Equipment & Support (DE&S), μαζί με την βιομηχανία του ΗΒ στα πλαίσια του έργου Hersa. Το επόμενη βήμα είναι το RFDEW να πραγματοποιήσει δοκιμές με τον βρετανικό στρατό στο πεδίο κατά την περίοδο του καλοκαιριού. 

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ | Η πρώτη ακαδημία για αντιμετώπιση drones – Εκπαίδευση σε σύγχρονα συστήματα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This