“ΕΥΝΟΜΙΑ” | Ο κυβερνοπόλεμος στα σενάρια των ασκήσεων – Ξεκινάει σήμερα η αεροναυτική τετραμερής άσκηση
Andreas Pogiatzi
Published on 11/09/2023 at 08:38

Στο πλαίσιο της Τετραμερούς Πρωτοβουλίας Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας, η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας, διεξάγεται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αεροναυτική Άσκηση «ΕΥΝΟΜΙΑ», από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας, η τετραμερής συνεργασία, καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση για εφαρμογή του Δικαίου της Θάλασσας (UNCLOS) και του  Εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, αποσκοπώντας στη διατήρηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Σκοπός της άσκησης είναι η βελτίωση της αμοιβαίας κατανόησης και επιχειρησιακής διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών αεροναυτικών δυνάμεων.

Προστίθεται πως η άσκηση «EUNOMIA 4-2023» συντονίζεται από τη Γαλλία και θα διεξαχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, από τις 11 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της άσκησης θα πραγματοποιηθούν ναυτικά και αεροπορικά γυμνάσια και θα εξεταστούν αντικείμενα Θαλάσσιας Απαγόρευσης, Έρευνας και Διάσωσης. Επιπλέον και για πρώτη φορά, στην «EUNOMIA 4-2023» θα εξεταστεί το τακτικό σκέλος επιχειρήσεων εκκένωσης αμάχων καθώς και άσκηση κυβερνοπολέμου, όπως αναφέρεται.          

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην Άσκηση “AGILE SPIRIT 23”

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This