ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ερντογάν προς Μακρόν | Επιθυμούμε να κινηθούμε σε πνεύμα αλληλεγγύης με τη Γαλλία
Defence Redefined
Published on 03/03/2021 at 09:27

Η Τουρκία επιθυμεί να κινηθεί σε πνεύμα αλληλεγγύης με τη Γαλλία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, κατά την τηλεδιάσκεψη που είχαν χθες το βράδυ, την πρώτη τους επικοινωνία έπειτα από πέντε μήνες. 

Όπως μεταδίδει το επίσημο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, Ερντογάν και Μακρόν συζήτησαν τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Γαλλίας, καθώς και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. “Ως δυο ισχυροί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά στην ασφάλεια, τη σταθερότητα και τις ειρηνευτικές προσπάθειες σε μια ευρεία περιοχή από την Ευρώπη έως τον Καύκασο, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Επιθυμούμε να κινηθούμε σε πνεύμα αλληλεγγύης με τη Γαλλία σε πολλά ζητήματα και κυρίως στο θέμα της τρομοκρατίας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Εμανουέλ Μακρόν. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι ο διάλογος μεταξύ των ηγετών, στις σχέσεις μεταξύ Γαλλίας – Τουρκίας, διαδραματίζει πάντοτε μεγάλο ρόλο. 

Για τους εμβολιασμούς, ο Τούρκος Πρόεδρος εξήγησε στον Γάλλο ομόλογό του ότι στην Τουρκία έχουν ξεκινήσει με γρήγορους ρυθμούς και πως έχουν γίνει και τα πρώτα ελεγχόμενα βήματα εξομάλυνσης. “Του εξέφρασα την πεποίθησή μας ότι η συνεργασία μεταξύ Τουρκίας – Γαλλίας έχει σοβαρές δυνατότητες”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Τέλεγκραμ.

Εξάλλου, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τούρκος Πρόεδρος δημοσίευσε φωτογραφία του ιδίου κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Στο πλάνο φαίνονται και τα πορτρέτα του Ατατούρκ, του Σουλτάνου Φατίχ Μεχμέτ (Μωάμεθ Πορθητή), του Κανουνί Σουλτάνου Σουλεϊμάν (Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπής) και του Αμπντουλχαμίντ Β.

Διαβάστε επίσης: Μπελάς για τη Γαλλία ο Μακρόν, λέει ο Ερντογάν

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This