ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ερντογάν | “Θα δώσουμε την απάντηση που αξίζει σε Ελλάδα και Ε/κ – Τα Βαρώσια ανήκουν στους Τούρκους της B. Κύπρου”
Defence Redefined
Published on 14/10/2020 at 13:59

Θα δώσουμε στο πεδίο της δράσης την απάντηση που αξίζει στην Ελλάδα και τους Ε/κ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας την Ελλάδα και την Κύπρο ότι δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις συνομιλίες στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Για τα Βαρώσια ο Τούρκος Πρόεδρος απευθυνόμενος στους Τ/κ είπε ότι “αυτά τα εδάφη είναι δικά σας”.

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι στην Ανατολική Μεσόγειο έδειξαν ότι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν τα δικαιώματα της χώρας τους και των Τ/κ και δεν θα δώσουν την ευκαιρία για πραγματοποίηση κανενός σχεδίου. “Το πλοίο μας Γιαβούζ επέστρεψε στο λιμάνι για συντήρηση. Την ασφάλεια αυτού του πλοίου μας τη διασφαλίζει ο στόλος μας. Και το Ορούτς Ρέις μας μετά τις εργασίες συντήρησης επέστρεψε στην αποστολή του στη Μεσόγειο. Και το Μπαρμπαρός συνεχίζει τις εργασίες του. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε στο πεδίο της δράσης την απάντηση που αξίζει στην Ελλάδα και τον ε/κ τομέα που δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Για το γεωτρύπανο Κανουνί είπε ότι ξεκίνησε για την Μαύρη Θάλασσα ενώ αποκάλυψε ότι το Σάββατο θα μεταβεί ο ίδιος στην Μαύρη Θάλασσα όπου το Φατίχ διεξάγει εργασίες γεώτρησης και θα ανακοινώσει την ποσότητα αποθεμάτων που βρέθηκαν εκεί. 

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην Κύπρο.”Το άνοιγμα της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων αποτελεί σημείο ιστορικής καμπής για την Κύπρο. Υπάρχουν εκείνοι που ενοχλούνται. Η Δύση, η Ελλάδα, η νότια Κύπρος ενοχλούνται. Και στο εσωτερικό υπάρχουν εκείνοι που ενοχλούνται. Αυτοί πραγματικά μας στεναχωρούν. Η περίκλειση πόλη των Βαρωσίων ανήκει στους Τούρκους της βορείου Κύπρου» είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι “μας είχαν πει στο Μπούργκενστοκ ‘να γίνει δημοψήφισμα και μετά θα γίνει αυτό που πρέπει’. Έγινε δημοψήφισμα, ο ‘βορράς’ ψήφισε 65% ‘ναι’ και ο νότος ψήφισε ‘όχι’. Παρότι είπαν όχι τους ενέταξαν στην Ευρώπη. Έπρεπε να δώσουν μια μεγάλη οικονομική στήριξη στη βόρεια Κύπρο, αυτή τη στήριξη δεν την έδωσαν. Και ακόμη δεν την έδωσαν. Δεν την δίνουν. Κι ενώ γίνονται όλα αυτά τώρα σε σχέση με τα Βαρώσια βγαίνουν με τον αέρα του ‘εδώ είναι δικά μας’. Κι εγώ απευθύνομαι στους Τούρκους αδελφούς μου στη βόρεια Κύπρο: Αυτά τα εδάφη είναι δικά σας. Πρέπει να διεκδικήσετε αυτά τα εδάφη και την πολιτική βούληση που προστατεύει αυτά τα εδάφη. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις στην Κύπρο θα είναι πολύ διαφορετικές. Εύχομαι αυτή η όμορφη εξέλιξη να είναι επωφελής για τους Τ/κ”.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι έχουν επιδιορθώσει τον αγωγό μεταφοράς νερού από την Τουρκία και άρχισαν να παρέχουν πάλι νερό στους Τ/κ, ενώ είπε πως μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχτισαν νοσοκομείο στην κατεχόμενη Κύπρο όπως εκείνο που έχτισαν στον χώρο του αεροδρομίου Ατατούρκ στην Κωνσταντινούπολη με τα 1008 δωμάτια. “Με την ολοκλήρωση αυτού το νοσοκομείου η τδβκ θα έχει ένα εναλλακτικό νοσοκομείο’” είπε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τέσσερεις λόγοι που επέστρεψε το Ορούτς Ρέις στην περιοχή, σύμφωνα με CNNTurk

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This