ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τέσσερεις λόγοι που επέστρεψε το Ορούτς Ρέις στην περιοχή, σύμφωνα με CNNTurk
Defence Redefined
Published on 13/10/2020 at 13:09

Τέσσερεις είναι οι λόγοι που το Ορούτς Ρέις επέστρεψε στην Ανατολική Μεσόγειο για έρευνες νοτίως του Καστελόριζου, σύμφωνα με το τουρκικό κανάλι CNNTurk το οποίο επικαλείται διπλωματικές πηγές. 

Πρώτον, οι επίσημες πηγές αναφέρουν ότι δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη η επιστροφή του Ορούτς Ρέις στην περιοχή καθώς οι Τούρκοι αξιωματούχοι είχαν δηλώσει πολλές φορές ότι μόλις τελείωνε η συντήρηση το γεωτρύπανο θα επέστρεφε. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν πως η Ελλάδα δεν αξιοποίησε σωστά αυτή την περίοδο. 

Δεύτερον, υποστηρίζουν πως η  Ελλάδα δεν εγκατέλειψε τις μαξιμαλιστικές της αξιώσεις. Σύμφωνα με την Άγκυρα, ενώ η ΕΕ και οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι απορρίπτουν τον Χάρτη της Σεβίλλης, από Ελλάδα δεν υπήρξε επίσημη δήλωση ότι δεν αναγνωρίζεται. 

Τρίτον, η Σύνοδος της ΕΕ για την Τουρκία ήταν «μια απογοήτευση» ενώ Τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο τουρκικό κανάλι ότι είχαν προειδοποιήσει από προηγουμένως ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τον διάλογο.

Τέταρτον, οι ίδιες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Άγκυρα δεν βρήκε πλήρη ανταπόκριση στις εκκλήσεις της για ειλικρινή διάλογο. 

Διαβάστε επίσης: Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το Μπαρμπαρός

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This