Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο – “Θωρακίζουμε τον Ελληνισμό ενάντια σε κάθε απειλή”
Defence Redefined
Published on 31/05/2024 at 16:11

Από την Τετάρτη 29 Μαΐου έως το Σάββατο 01 Ιουνίου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία, κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Αρχηγού ΓΕΕΦ Αντιστράτηγου Γεώργιου Τσιτσικώστα.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΦ σε ανάρτηση του αναφέρει πως η επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, αναδεικνύει τους αδελφικούς δεσμούς που ενώνουν Κύπρο και Ελλάδα και την αποφασιστικότητα να αντιμετωπίσουμε από κοινού κάθε πρόκληση. “Ενισχύουμε τη συνεργασία μας και θωρακίζουμε τον Ελληνισμό ενάντια σε κάθε απειλή. Μαζί, πιο δυνατοί από ποτέ!”

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ αρχικά παρέστη στην τελετή επαναπατρισμού λειψάνων Ελλήνων πεσόντων της τουρκικής εισβολής το 1974, καθώς και ενταφιασμού ανευρεθέντων οστών Ελλήνων στρατιωτικών της περιόδου 1963 – 1964.

Στη συνέχεια είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελλάδας στη Λευκωσία κ. Ιωάννη Παπαμελετίου, με τον οποίο μεταξύ άλλων συζήτησαν τη διαμορφωθείσα γεωπολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολούθως μετέβη στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο, με τον οποίο συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, καθώς και το σημαντικό ποιμαντικό έργο που επιτελείται από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είχε επίσης εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Βασίλη Πάλμα.

Διαβάστε επίσης: “Η Κύπρος δεν κείται μακράν” – Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην Κύπρο

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This