ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δύο υπερσύγχρονα νέα περιπολικά σκάφη στη δύναμη του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 18/12/2020 at 11:39

Στην παραλαβή των δύο από τα τέσσερα συνολικά υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ιταλία, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Τα συγκεκριμένα σκάφη, ΛΣ 900 «Μαρίνος Ζαμπάτης» και το ΛΣ 910 «Γεώργιος Κωτούλας» ναυπηγήθηκαν στην Ιταλία στα ναυπηγεία της Cantiere Navale Vittoria, έχουν ολικό μήκος 36,3 μέτρα και ξεπερνούν σε ταχύτητα τους 35 κόμβους. Παράλληλα διαθέτουν αυτονομία κίνησης που υπερβαίνει τα 1.000 μίλια.

Τα δύο πρώτα πλοία παρελήφθησαν από το Λιμενικό Σώμα για τις απαραίτητες δοκιμές, είναι τελευταίας τεχνολογίας και η επίσημη ένταξή τους θα πραγματοποιηθεί περίπου στα τέλη Ιανουαρίου. Το 3ο περιπολικό πλοίο αναμένεται να παραδοθεί τέλος Μαΐου και το 4ο τέλος Νοεμβρίου

Τα ΠΠΛΣ 900 και ΠΠΛΣ 910   του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι Ταχύπλοα Παράκτια Περιπολικά Πλοία τύπου P355  και πρόκειται για τα δύο εκ των τεσσάρων που αναμένεται να παραλάβει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έως το τέλος του 2021. Τα ΠΠΛΣ 900 και 910 είναι σκάφη κατηγορίας ΑΙ και πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στον στόλο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ώστε να συνδράμουν τα μέγιστα στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας. 

Διαβάστε επίσης: Λιμενική & Ναυτική Αστυνομία | Πάντα σε ετοιμότητα για προστασία και ασφάλεια | VIDEO

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε την 22/01/2019 ανάμεσα στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και στην εταιρεία  «CANTIERE NAVALE VITTORIA S.P.A. ». Η συνολική αξία και των τεσσάρων (04) σκαφών ανέρχεται στα 55.560.000 εκ. ευρώ. Η χρηματοδότηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ειδικής Δράσης Εξοπλισμού FRONTEX του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας Συμμετοχής 90%  και Εθνικής Συμμετοχής: 10%.

Τα σκάφη έχουν ναυπηγηθεί στην Ιταλία με προδιαγραφές που εκπονήθηκαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έτσι ώστε να καλύπτουν στο ακέραιο τις επιχειρησιακές ανάγκες του Φορέα .

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των σκαφών είναι τα ακόλουθα:

– Ολικό Μήκος: 36,30 μέτρα

– Ολικό Πλάτος: 7,45 μέτρα

– Μέγιστη Ταχύτητα: Άνω των 35 κόμβων

– Υπηρεσιακή Ταχύτητα: Άνω των 32 κόμβων

– Μέγιστη ακτίνα ενέργειας με την οικονομική ταχύτητα: άνω των 1000 Ν.Μ

– Επιχειρησιακή Ικανότητα (Sea State) με κατάσταση θαλάσσης 5 κατά Douglas 

– Αριθμός Επιβαινόντων: 32 άτομα (12 μέλη πλήρωμα + 20 επιβάτες/διασωθέντες)

– Μέσο πρόωσης: Δύο (02) σύγχρονοι ναυτικοί κινητήρες

– Καύσιμο: Diesel 

– Οπλισμός: Δύο (2) αυτοματοποιημένοι σταθμοί πυροβόλων 12,7 χιλ. Elbit  

Τα σκάφη διαθέτουν σύγχρονο μηχανολογικό και ναυτιλιακό εξοπλισμό, σύγχρονα μέσα επιτήρησης και αστυνόμευσης του θαλασσίου πεδίου, καθώς επίσης και Τ/Χ παρακολούθημα (Tender) μήκους: 7,5μ και ταχύτητας άνω των 40 κόμβων. 

©NAVAL ANALYSES

Διαβάστε επίσης: Δύο σκάφη RIB από την Ιταλική MED για τις ανάγκες του ΚΣΕΔ – Φωτογραφίες & VIDEO

 

Με πληροφορίες από: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This