ΑΣΦΑΛΕΙΑ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Δύο σκάφη RIB από την Ιταλική MED για τις ανάγκες του ΚΣΕΔ – Φωτογραφίες & VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/12/2020 at 18:40

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας (ΚΣΕΔ) υπογράφηκε σήμερα η συμφωνία με την ιταλική εταιρεία MED s.p.a για την προμήθεια 2 ημι-φουσκωτών (RIB) σκαφών διάσωσης για τις ανάγκες του Συστήματος Έρευνας και Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Σταύρου Μιχαήλ και του Προϊστάμενου της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών, κ.  Κωνσταντίνου Κυπριανού.

 

Ο ιταλικός όμιλος MED ειδικεύεται στην κατασκευή άκαμπτων φουσκωτών σκαφών (RIB) με το τμήμα της MED Defense να παράγει σκάφη υψηλής απόδοσης με ναυαρχίδα την σειρά PRO. Η υπόψη σειρά  περιλαμβάνει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φουσκωτά σκάφη διαφόρων διαστάσεων με άκαμπτο υαλοβάμβακα (fiberglass) ή κύτος αλουμινίου και πτυσσόμενα φουσκωτά σκάφη τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες των σωμάτων ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: ULAQ | To πρώτο τουρκικό οπλισμένο μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (AUSV) – VIDEO

H αγορά των σκαφών συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας-Σύνορα και Θεωρήσεις, μέσω της Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Σημειώνεται ότι το ΚΣΕΔ σκοπεύει να αγοράσει συνολικά τέσσερα (4) ταχύπλοα σκάφη με σκοπό την αύξηση των δυνατοτήτων άμεσης ανταπόκρισης των μονάδων έρευνας και διάσωσης εντός και εκτός των χωρικών υδάτων, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που προκύπτουν από τις μεταναστευτικές ροές, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Τα ημι-φουσκωτά σκάφη Έρευνας και Διάσωσης θα φέρουν εξειδικευμένο εξοπλισμό νυχτερινής παρατήρησης.

Διαβάστε επίσης: Combatant Craft Medium (CCM) Μk1 | Τα σκάφη των ειδικών επιχειρήσεων του Ναυτικού των ΗΠΑ που βρέθηκαν στην Κύπρο για 1η φορά – VIDEO

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This