Διαγωνισμός Ελεύθερων Σκοπευτών στην Ελλάδα – Συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς
Defence Redefined
Published on 30/10/2022 at 11:35

Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ διεξήγαγε Διαγωνισμό Ελεύθερων Σκοπευτών μεταξύ Μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων το διάστημα 24-27 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο Πεδίο Βολής ΚΑΝΔΗΛΙΟΥ Αττικής και συμμετείχε σε αυτόν προσωπικό Ελεύθερων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΕΣΕΑ) από Μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων – Ειδικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.), καθώς και της Εθνικής Φρουράς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι Ελεύθεροι Σκοπευτές διαγωνίστηκαν σε αντικείμενα αυξημένης πολυπλοκότητας που προσομοίαζαν σε πραγματικές καταστάσεις πεδίου επιχειρήσεων και περιελάμβαναν: Χρονομετρημένες και μη βολές από μικρές, μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις με διαφορετικά είδη τυφεκίων και από διαφορετικές θέσεις βάλλοντος, βολή από Ελικόπτερο σε αιώρηση, διαδικασίες εντοπισμού και ταχείας προσβολής στόχου (Target Acquisition Drill).

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και ανέδειξε το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζομένων, καθώς και την διαρκή αναβάθμιση της εκπαίδευσης των ΕΣΕΑ στην Ελλάδα. Την 27 Οκτωβρίου 2022 ο Διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας παρακολούθησε την τελική φάση του Διαγωνισμού, συνεχάρη το σύνολο του συμμετέχοντος προσωπικού και απένειμε τα βραβεία στις ομάδες που διακρίθηκαν.

Ο Διαγωνισμός ενσωμάτωσε διδάγματα και εμπειρίες από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς στο εξωτερικό και συνέβαλε στην ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών και στην προαγωγή της διακλαδικότητας, της συνεργασίας και της σύσφιξης των δεσμών μεταξύ του προσωπικού των ΕΣΕΑ, όπως και στον πάγιο στόχο του ΓΕΕΘΑ για την καθιέρωσή του ως πόλου έλξης και σημείου αναφοράς για την ειδικότητα του Ελεύθερου Σκοπευτή τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές πλαίσιο.

Πηγή: ΓΕΕΘΑ

Διαβάστε επίσης: ΛΟΚ | Βράβευση Ελεύθερων Σκοπευτών και Περιπόλου Μάχης στην ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This