ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Βρετανία | Νέο σύστημα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας στην Κύπρο το 2024 – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 08/01/2022 at 16:21

Νέο σύστημα Διαχείρισης Εναέριας Κυκλοφορίας αξίας 1,5 δις λιρών φιλοδοξεί να ενισχύσει τον Βρετανικό στρατό. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας ενισχύονται με νέο σύστημα διαχείρισης εναέριος κυκλοφορίας το οποίο είναι σχεδιασμένο να διασφαλίζει πιο ασφαλείς στρατιωτικές αεροπορικές επιχειρήσεις. Το κόστος της σύμβασης φτάνει το ποσό των 1,5 δις λιρών (1,79 δις ευρώ), πάνω από 300 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν μέσω του προγράμματος ενώ η πρώτη υποδομή που ωφελείται ήδη είναι η βάση της πολεμικής αεροπορίας (RAF) στο Shawbury.

Το νέο σύστημα θα εξυπηρετήσει τα ευρύτερα γεωπολιτικά συμφέροντα της Βρετανίας ενώ θα φτάσει και στις βάσεις στην Κύπρο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας του ΗΒ, παραλλαγές του συστήματος θα τοποθετηθούν σε 60 υποδομές στην χώρα και υπερπόντια, ενώ μέχρι το 2024 το σύστημα θα φτάσει και στην Κύπρο, όπως επίσης και στο Γιβραλτάρ και στα νησιά Φώλκλαντ.

Διαβάστε επίσης: Βρετανικές Βάσεις | Επίσκεψη Βρετανού στρατηγού και δηλώσεις για την σημασία της Κύπρου

Το σύστημα Marshall όπως ονομάζεται (‘Marshall Air Traffic Management Solution’) είναι κατά τις Βρετανικές πηγές σχεδιασμένο για να διασφαλίζει ασφαλείς αεροπορικές επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων και η σύμβαση θα ενσωματώνει και θα υποστηρίζει σύγχρονο, καινοτόμο εξοπλισμό σε συνδυασμό με την υπάρχουσα υποδομή.

Ο εξοπλισμός επιτρέπει στους ελεγκτές βελτιωμένη επίγνωση της κατάστασης ενισχύοντας την ασφάλεια των πτήσεων, με ψηφιακές αναβαθμίσεις που περιλαμβάνουν επικοινωνίες με οθόνη αφής, καθαρότερες εικόνες ραντάρ και βελτιωμένες πληροφορίες πτήσης και θέσης. Όλα αυτά θα είναι διαθέσιμα σε αναβαθμισμένες κονσόλες ελεγκτή.

Επιπλέον, το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας περιλαμβάνει επένδυση 400 εκατομμυρίων λιρών σε προηγμένα ραντάρ επιτήρησης και σε ένα ευρύ φάσμα εξελιγμένου εξοπλισμού, όπως συστήματα πύργων, νέα βοηθήματα επιτήρησης και πλοήγησης και συστήματα επικοινωνιών.

Το σύστημα λειτουργεί ήδη επιχειρησιακά από την RAF ενώ ο Υπουργός Αμυντικών Προμηθειών Jeremy Quin, δήλωσε πως το πρόγραμμα φιλοδοξεί να σώσει από τις τσέπες του φορολογούμενου 317 εκατομμύρια λίρες για τα επόμενα 22 χρόνια. 

Διαβάστε επίσης: Βρετανικές Βάσεις | Επιστροφή στρατιωτών από Αφγανιστάν

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This